Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Glad Påsk

Påskägg och påskblommor.

Kommunalråd Jan-Olof Johansson och kommunchef Leif Schöndell svarar på fem frågor i påskens tecken.

Kännetecken i vårtider

Påsken är för många det verkliga startskottet för våren. Vad tycker ni kännetecknar Lysekils kommun så här års?

Ett tydligt vårtecken är att det är mer folk i rörelse och att man strosar omkring och njuter av solen och våren, menar Jan-Olof. Leif instämmer och säger att påsken är en tid då många delårsboende öppnar upp sina hus.

- Det är roligt att vi blir fler denna årstid. Det gör också att vi har ett bra utbud av affärer, restauranger och service, säger Leif.

Favoritplats

Finns det något särskilt ställe i Lysekils kommun som ni besöker när vädret blir varmare och ljusare?

Leif unnar sig lite vardagslyx och passar på att ta en lunchpromenad. Om solen skiner sitter han helst utomhus och äter. Jan-Olof passar också på att få frisk luft:

- Så här års tar jag gärna en promenad neråt Gamlestan och Norra Hamnen, säger Jan-Olof.

Smygstart för sommarsäsongen

Våren är också smygstarten för sommarsäsongen i Lysekils kommun – vad ser ni mest framemot de kommande månaderna?

Båda är överens om att båtlivet hör sommaren till. Leif hoppas bli inspirerad på båtmässan Båt och Hav och ser framemot sommarens alla evenemang med Lysekil Women’s Match som höjdpunkt. Jan-Olof längtar också efter båtsäsongen:

-Jag ser framemot att börja greja med min båt. Det är något visst med att sommarrusta båten samtidigt som man träffar folk och tar en kopp kaffe tillsammans, säger Jan-Olof.

Påskfavoriter

Mat och godis är ett kärt ämne under påsken och alla har sin favorit i påskägget. Har ni lust att dela med er av era påskfavoriter?

-Påskgodis är inte riktigt min grej, däremot vill jag ha Janssons frestelse med en rejäl klick rödbetssallad på, berättar Jan-Olof.

-Det blir ingen riktig påsk utan bohuslänsk äggost och björnbärssylt som är en viktig efterrätt. Några chokladägg hör också påsken till, tycker Leif.

Påskhälsning

Vilken påskhälsning skulle ni vilja skicka till medarbetarna och invånarna i Lysekils kommun?

- För många av oss innebär påsken ett par extra lediga dagar med tid för avkoppling och reflektion. Ibland behöver man stanna upp och med tanke på händelserna i Stockholm känns detta extra angeläget. Det gäller att ta tillvara på nära och kära och det som verkligen är viktigt i livet, säger Leif och Jan-Olof instämmer.

- Vi vill också tacka de medarbetare i Lysekils kommun som arbetar under påskhelgen och håller i gång kommunens service. Ett stort tack för ert fina arbete, säger Leif och Jan-Olof.

Kommunalråd Jan-Olof Johansson.

Kommunalråd Jan-Olof Johansson.

Kommunchef Leif Schöndell.

Kommunchef Leif Schöndell.