Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Nationaldagen blev en folkfest

nationaldagsfirande

Nu är Sommargatan invigd och nationaldagen firad! Vilken härlig dag vi fick igår med många människor som trotsade det något instabila vädret. Solen kom fram lagom till invigningen av Sommargatan och nationaldagsfirandet i parken. Ännu ett firande ägde rum under förmiddagen, då det hölls en medborgarskapsceremoni i Lysekils kommunhus för kommuninvånare som blivit svenska medborgare.

Populära aktiviteter

Sommargatans aktiviteter var populära bland barnen och både den cyklande cirkusen och livebandet lockade publik till Kungsgatan. Ansiktsmålning i Ung utvecklings tält var mycket uppskattat och det var många barn som valde att ha både svenska flaggan och blommor på sina kinder. Slöjdtrucken var välbesökt och flera ville testa på att smida järn och tälja i trä.

cyklande cirkus
Ansiktsmålning
Maria Kilbo

Nationaldagsfirandet i parken

Det blev en folkfest i parken när nationaldagsfirandet drog igång och turistinformatör Maria Kilbo och komunalråd Jan-Olof Johansson hälsade välkomna. Det bjöds på tal, musik, dans och tillsammans sjöng vi nationalsången. Svenska flaggan hissades av Ung utveckling, till ljudet av orkestermusik.

Firandet avslutades med prisutdelning för folkhälsopriset (Lysekils ryttarförening), bra idrottsprestation (Arvid Andreasson), förtjänstfull föreningsledare (Thomas Sernemo,Mattias Book,Anna Book), kulturstipendium (Malin Westfelt) och kulturpris (Glenn ”Glicko” Andersson).

Gymnastikföreningen uppträder

Medborgarskapsceremoni

Under förmiddagen hölls det en medborgarskapsceremoni i Lysekils kommunhus, där hölls det tal, spelades livemusik och Cake Cowboy stod för desserten.
En gång om året hålls en medborgarcermoni för de invånare i kommunen som blivit svenska medborgare under året.

Om du har blivit svensk medborgare blir du inbjuden till ceremonin året efter. En inbjudan till evenemanget skickas till din folkbokföringsadress. Inbjudan skickas ut per post och är personlig. Information om vilka som ska bjudas in får kommunen från Skatteverkets folkbokföring.

Nya medborgare