Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Kryssningsdelegation fick uppleva Lysekil under en dag

Intresset för Lysekil som kryssningshamn växer. Nyligen besökte ett flertal representanter för olika kryssningsrederier staden för att se vad vi kan erbjuda. Besöket arrangerades av SDK-shipping, Cruise Baltic och Lysekils kommun.

Deltagarna arbetar med kryssanlöp runt om i världen. Med på besöket var även en social media vlogger, på uppdrag från Porthole magazin. Under veckan har de rest runt i Finland, Estland, Åland och Sverige där Göteborg och Lysekil var representanterna och Lysekil var det sista stoppet.

Närkontakt på Havets hus

Dagen började med en rundvisning i vår vackra stad, och med besök på Havets Hus, Lysekils kyrka och Gamlestan. Besöket på Havet Hus gav många skratt då de verkligen fick komma i närkontakt med djuren i havet. Lunchen på Norra hamnen 5 hade ett tydligt Sverige-tema med sill till förrätt och kungsflundra till varmrätt. Sillen uppskattades mycket av de svenska smaklökarna, övriga smaklökars uppskattning varierade.

Gruppen hann också med Swedish fika på Grand Hotel, där de också fick träffa olika lokala aktörer som presenterade sina verksamheter och vilka aktiviteter och upplevelser de kunde erbjuda. På plats fanns till exempel guider, båtaktörer och Lysekils vingård.

Gynna de lokala företagen

- Trots kyla och vind var dagen väldigt uppskattad av våra besökare, berättar Maria Kilbo som är kommunens turistinformatör. Genom att lyfta fram Lysekil på det här sättet hoppas vi att våra kryssningsgäster stannar här och upplever de vackra omgivningarna vi har, och använder sig av Lysekils utbud vad gäller arrangörer och handel vid kommande kryssanlöp.