Bagare/Konditor 3 terminer, lärling

För dig som vill lära dig olika tekniker inom bageri- och konditorikonsten

I samarbete med företag i branschen

Utbildningen genomförs i nära samarbete med företag i norra Bohuslän bland annat: Björsells Bageri & Konditori, Lyckans vedugnsbageri, Hamnbageriet Kungshamn, Kaffedoppet, Strömstad, Stallgården Bageri, m fl.

Lärlingsutbildningen

Du får lära dig olika tekniker inom bageri- och konditorikonsten
samt att hantera råvaror, redskap och maskiner. Du lär dig att följa recept samt om hur kvaliteten på olika råvaror påverkar slutprodukten. Kunskap om hygien, arbetsmiljö samt lagar och andra bestämmelser samt ett gott bemötande är viktiga delar inom yrket. Efter utbildningen kan du jobba som bagare eller konditor på till exempel bageri, konditori eller café.

Som lärling på ett företag i branschen krävs att du har egen drivkraft och gillar tidiga morgnar då stor del praktiskt lärande sker på arbetsplatsen. Du behöver kunna ta dig till lärlingsföretaget och till gemensamma teoripass på skolan. Därför är körkort och tillgång till bil oftast nödvändigt.
Före antagning gör vi en obligatorisk kartläggning med språktest samt besök och matchning mot ett lärlingsföretag.
Du ansvarar för inköp av läromedel, arbetskläder, skor samt resor till och från lärlingsföretag och studiebesök.

Vi använder Teams för teoristudierna. Det krävs att du har grundläggande datorvana, tillgång till laptop, webkamera, mikrofon och internetuppkoppling.

Kurslängden kan påverkas om du redan har betyg i någon kurs.

Kursstart: 2025-08-25
Förkunskaper: Godkänt betyg i grundskolans svenska/svenska som andraspråk. Bifoga betyg och personligt brev i din ansökan.
Studietakt: Heltid
Studieperiod: 2025-08-25 – 2026-05-29 och 2026-08-24 – 2027-01-08
60 veckor, heltid, 1700 poäng

Kontaktperson: Studie- och yrkesvägledare, Susanna Samuelsson, susanna.samuelsson@lysekil.se, 0523-61 33 18
Sista ansökningsdag: 2025-06-06

Termin 1, 20 veckor, 550p
Livsmedelshygien nivå 1, 100p
Livsmedels och näringskunskap nivå 1, 50p
Måltid och branch nivå 1, 200p
Bageri nivå 1 100p
Konditori nivå 1, 100p

Termin 2, 20 veckor, 550p
Livsmedels- och näringskunskap nivå 1, 50p
Konditori nivå 2, 200p
Bageri nivå 2, 200p
Choklad och konfektyr, 100p

Termin 3, 20 veckor, 600p
Konditori nivå 3, 200p
Bageri nivå 3, 200p
Konditori nivå 4, 100p
Bageri nivå 4, 100p

Välkommen med din ansökan!