Meny

Kockutbildning, 1 år

Kockar lägger upp dessert på tallrikar

Utbildningen vänder sig i första hand till dig som arbetar eller önskar arbeta inom restaurang och storkök, men även till dig som brinner för matlagning och allt som har med köket att göra. Efter utbildningen kan du ta anställning som kock inom både restaurang och storkök.

Utbildningen

Utbildningen är både teoretiskt och praktiskt upplagd. Utbildningen är kostnadsfri, men du ansvarar själv för inköp av skor samt resor till och från praktikplats och studiebesök.

Vi använder Teams i utbildningen och du ansvarar därför för att du har tillgång till dator, webkamera, mikrofon och internetuppkoppling.

Kursstart: 2021-08-30

Förkunskaper: Godkänt betyg från lägst SFI D

Studietakt: Heltid, 40 veckor

Studieperiod: 2021-08-30 – 2022-06-03

Kontaktperson: Studie- och yrkesvägledare, Susanna Samuelsson, susanna.samuelsson@lysekil.se, 0523-61 33 18

Sista ansökningsdag: 7 juni 2021.

Kurser och poäng

Termin 1
Matlagning 1 - 100 p
Hygien - 100 p
Service och bemötande 1 - 100 p
Livsmedels- och näringskunskap 1 - 100 p
Praktik på företag - 1 vecka

Termin 2
Matlagning 2 - 200 p
Matlagning 3 - 200 p
Specialkoster - 100 p

Samt 2 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) och eventuellt en dag/vecka hela terminen. Under steg två kan det finnas möjlighet till APL utomlands.