Meny

Yrkesutbildningar våren 2022.

Yrkesutbildningarna består av yrkeskurser på gymnasial nivå som är framtagna i nära samverkan med näringslivet för att öka möjligheten till arbete efter slutförd utbildning.

Du kan påbörja dina studier på Vuxenutbildningen från och med hösten det år som du fyller
20 år eller om du är yngre och har en examen eller ett studiebevis från gymnasieskolan. Det finns ingen övre åldersgräns för att studera på Komvux. Däremot minskar dina möjligheter att få studiemedel från 47 års ålder. Från och med det år du fyller 57 kan du inte få bidrag eller lån från CSN. Åldersgränser för studiemedel, på CSN:s webbplats  Länk till annan webbplats.

Sista ansökan för vårterminens kurser och yrkesutbildningar är den 3 december 2021. I mån av plats tar vi mot sena ansökningar. Start den 17 januari 2022. Kurskatalog med hela utbudet finns längre ner på sidan.

Sökbara Yrkesutbildningar i Lysekil - start VT-22

Utbildningen är kostnadsfri, men du ansvarar själv för inköp av kurslitteratur, arbetskläder, resor till studiebesök och APL platser. Yrkesutbildningarna (yrkesvux) innehåller minst 15% apl (arbetsplatsförlagt lärande).

Ansökan och antagningsbesked

Sista ansökningsdag för vårterminen är 3 december 2021. Du gör din ansökan via formuläret på sidan. 

Du får antagningsbesked/kallelse och schema så snart antagningen är klar.

Bor du i Lysekils kommun och behöver studie- och yrkesvägledning – maila ditt ärende till susanna.samuelsson@lysekil.se eller ring 0523-61 33 18 för att boka in ett möte.