Meny

Yrkesutbildningar hösten 2021.

Yrkesutbildningarna består av yrkeskurser på gymnasial nivå som är framtagna i nära samverkan med näringslivet för att öka möjligheten till arbete efter slutförd utbildning.

Du kan påbörja dina studier på Vuxenutbildningen från och med hösten det år som du fyller
20 år eller om du är yngre och har en examen eller ett studiebevis från gymnasieskolan. Det finns ingen övre åldersgräns för att studera på Komvux. Däremot minskar dina möjligheter att få studiemedel från 47 års ålder. Från och med det år du fyller 57 kan du inte få bidrag eller lån från CSN. Åldersgränser för studiemedel, på CSN:s webbplats länk till annan webbplats

Sökbara Yrkesutbildningar i Lysekil - start HT-21

Utbildningen är kostnadsfri, men du ansvarar själv för inköp av kurslitteratur, arbetskläder, resor till studiebesök och APL platser. Yrkesutbildningarna (yrkesvux) innehåller minst 15% apl (arbetsplatsförlagt lärande).

Ansökan och antagningsbesked

Sista ansökningsdag för höstterminen är 7 juni 2021. Du gör din ansökan via formuläret på sidan. 

Du får antagningsbesked/kallelse och schema så snart antagningen är klar.

Bor du i Lysekils kommun och behöver studie- och yrkesvägledning – maila ditt ärende till susanna.samuelsson@lysekil.se eller ring 0523-61 33 18 för att boka in ett telefonmöte då jag till största del arbetar på distans på grund av Covid -19.

Vi samarbetar med Vuxenutbildningen i Munkedals, Sotenäs, Strömstad och Tanums kommun och du har därför möjlighet att söka kurser i dessa kommuner.

Länk till Vuxenutbildningen i Munkedallänk till annan webbplats

Länk till Vuxenutbildningen i Sotenäslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länk till Vuxenutbildningen i Strömstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länk till Vuxenutbildningen i Tanumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster