Meny

Dela sidan på sociala medier

Elever med framtidsvisioner

Foto på Johan Alexandersson och Sebastian Olea Torres.

Johan Alexandersson och Sebastian Olea Torres går på Gullmarsgymnasiets teknikprogram.

Kursen Unga Företagare med inriktning entreprenörskap ger möjlighet att prova på eget företagande.

En fredag i början av oktober var elever från Campus Väst på avdelningen för hållbar utveckling och träffade en representant från Lysekils kommuns näringsliv.

Besöket var en del i elevernas arbete med UF, Unga Företagare. UF är en valbar 100 - poängskurs med inriktning entreprenörskap och kursen ger möjlighet att prova på att driva eget företag.

Bra grundkunskap

Sebastian Olea Torres och Johan Alexandersson är två av eleverna som arbetar med UF. Båda går andra året på teknikprogrammet med inriktning produktionskunskap på Gullmarsgymnasiet.

- UF-kursen handlar om hur man öppnar eget företag och den ger en bra grundkunskap. Jag tycker att den är intressant och spännande och jag sökte den för att jag ville veta mer om företagande. Den har gett mig en bra inblick i olika nätverk och bättre koll på hur saker hänger
ihop, säger Johan.

Teknikprogrammet ger bred utbildning

Sebastian och Johan är mycket nöjda med utbildningen på teknikprogrammet och rekommenderar den som har intresse för matematik och teknik att söka.

- Det är en bred utbildning som ger flera möjligheter. Vi har väldigt bra chanser att få jobb efter utbildningen eftersom många som arbetar inom området kommer att gå i pension snart. Om man vill kan man också vidareutbilda sig med ett extra år direkt efter gymnasiet, och en
stor del av den utbildningen är praktik på ett företag, säger Sebastian.