Meny

Dela sidan på sociala medier

Teater och musik

Foto på ballonger i flera olika färger.

Klassrumsmusikal, spoken word och Västra Götalands Ungdomssymfoniker på väg till skolorna i Lysekils kommun.

Skolorna har startat och i september blir det musik och teater för förskoleklasserna och årskurs 1 och årskurs 2 på alla skolor.

Gruppen Longkalsong upptäcker instrument tillsammans med förskoleklasserna och Regionteater väst gör en klassrumsmusikal för årskurs 1 och 2.

På väg

Temat för klassrumsmusikalen är ”På väg” och bygger på Bröderna Lindgrens låtar och texter som handlar om att våga gå sin egen väg, oavsett vad andra trycker. Medverkar gör skådespelarna Yankho Kamwendo, även känd från Bolibompa, och Ellen Lion Siöö.

Fler kulturprojekt i skolorna

Senare i höst kommer Ordkanon att leda ”spoken word” med årskurs 7 och 8 och i början av vårterminen får vi besök av Västra Götalands Ungdomssymfoniker, VÄGUS. Till konserterna med VÄGUS kommer hela mellan- och högstadiet att bjudas in.

Årskurs 9 kommer åka till Göteborg och se på teater Jaguars föreställning Romeo och Julia.

- Lysekils kommun har i många år satsat på kultur i skolan där vi når alla barn i kommunen. Många kulturprojekt är till hjälp för skolornas resultat och kan genomföras med stöd av bidrag från Skapande skola och regionalt arrangörsstöd från Kultur i Väst, säger kulturchef Johanna Ljung Abrahamsson.