Meny

Dela sidan på sociala medier

Positiva resultat för gymnasieskolan

Foto på gymnasieelever

Öppna jämförelser visar ökade betygspoäng och hög kvalitet på undervisningen.

Nu är rapporten Öppna jämförelser: gymnasieskola 2017 klar. Rapporten är framtagen av Sveriges kommuner och landsting och jämför nyckeltal om studieresultat mellan Sveriges kommuner. Jämförelserna resulterar i en kommunrankning som arbetas fram varje år.

Hög kvalitet

Rapporten från Sveriges kommuner och landsting visar flera positiva resultat för gymnasieeleverna i Lysekils kommun. Betygspoängen ökar och trenden är att alla elever lyckas bättre under den senaste treårsperioden.

- Vi ser dessutom att eleverna i Lysekils kommun som studerar vid Gullmarsgymnasiet placerar sig bland topp femtio i Sverige när det gäller betygspoängen. Det är ett mycket bra betyg för den kvalitet vi har på Gullmarsgymnasiet, säger utbildningschef Lennart Olsson

Kvaliteten i Lysekils kommuns grundskolor är också hög, vilket visade sig i rapporten Öppna jämförelser: grundskola 2016, från förra hösten. Då placerade sig grundskolorna i Lysekils kommun på plats 41 bland Sveriges kommuner.

Tydlig målsättning

Lysekils kommun arbetar sedan några år tillbaka enligt en strategi för att höja skolresultaten. Målsättningen är att kommunen ska ha en stadig och långsiktig placering bland landets 50 bästa kommuner när det gäller rankningarna i Öppna jämförelser.

Rankningen för Öppna jämförelser: gymnasieskola 2017 bygger på resultaten i gymnasieskolan för läsåret 2015 till 2016 för de elever som är skrivna i Lysekils kommun.

Eftersom inte alla elever i Lysekils kommun studerar vid Gullmarsgymnasiet, finns resultat för såväl elever vid kommunens skola, Gullmarsgymnasiet, som för alla elever sammantaget, oavsett studieort.

Skriv tabellbeskrivning här

Öppna jämförelser

Medelbetyg,
Lysekilselever vid
Gullmarsgymnasiet

Ranking i Sverige,
Lysekilselever vid
Gullmarsgymnasiet

2017

14,5

26

2016

14,2

62

2015

14,1

75

 

Skriv tabellbeskrivning här

Öppna jämförelser

Medelbetyg
alla Lysekilselever
oavsett studieort

Ranking i Sverige
alla Lysekilselever
oavsett studieort

2017

14,4

68

2016

13,8

144

2015

13,5

241

 

Betygen beräknas genom att bokstavsbetygen för godkända betyg E-A omräknas till siffervärden 10-20 varpå ett medelvärde räknas fram.

Mer om Öppna jämförelser

Du hittar mer information om Öppna jämförelser på Sveriges kommuner och landstings webbplats, där kan du också ta del av rapporten i sin helhet.