Meny

Dela sidan på sociala medier

Sommarlovsaktiviteter för barn och unga

Sol skiner på en sommrig himmel

I dagarna delas sommarlovsprogram ut till alla barn och unga i åldrarna 6-15 år i Lysekils kommun. Det är Lysekils kommun som i samarbete med föreningsliv och Havets hus som kommer stå för en mängd sommarlovsaktiviteter.

Vi är glada att kunna presentera ett brett utbud av kostnadsfria roliga aktiviteter för våra barn och unga i Lysekils kommun. Det är viktigt att det finns gratis sommarlovsaktiviteter för barn och unga. Alla barn har rätt till ett bra sommarlov.

MUCF bidrar

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, delar för andra året i rad ut bidrag till landets kommuner för att ordna gratis sommarlovsaktiviteter till barn i åldrarna 6-15 år. Bidraget ska vara ett tillskott och utöver det kommunerna själva anslår för sina sommarlovsaktiviteter 2017. För Lysekils kommuns del handlar det om 359 000 kronor i tillskott.

Föreningarna och Havets hus är med

I år är även föreningslivet och Havets hus med och erbjuder gratis sommarlovsaktiviteter. Flera olika föreningar står bakom aktiviteter så som simskola, ridning, fotboll, orientering, klättring, multi-idrottsläger och skapande verksamhet. Havets hus kommer att ha strandskola för barn i åldern 7-12 år.

Ung i Lysekil

Ung i Lysekil är en samverkan mellan fritidgården och fältverksamheten. Redan 2016 samarbetade man kring olika sommarlovsaktiviteter som blev lyckosamma. I år blir det badbåtturer, läger på Skaftö, lite blandande aktiviteter, watersplash i parken och en resa till Skara sommarland.

Brett program

Målet har varit att skapa ett brett program för olika åldrar och att det finns kostnadsfria aktiviteter över hela sommaren. En del aktiviteter vänder sig mot de äldre barnen medan andra når den yngre målgruppen från 6 år. Till vissa av aktiviteterna är det bara att komma medan andra aktiviteter kräver anmälan.