Meny

Dela sidan på sociala medier

Sportlovs-LAN i Borgens Fritidsgård

Populär sportlovsaktivitet för unga när ”LAN i Lysekil” anordnades i Borgens fritidsgård.

Att många ungdomar tycker om att spela datorspel är inget nytt. Ofta sitter man i sitt hem och spelar, uppkopplad mot internet med möjlighet att kommunicera med, och spela mot, andra deltagare.

I måndags träffades cirka 50 högstadie- och gymnasieungdomar ”i verkliga livet” när fritidsgården Borgen anordnade ”LAN i Lysekil”.

Vad är LAN?

LAN står för ”Local Area Network” och är en aktivitet där ett antal datoranvändare träffas för att tävla mot varandra i olika datorbaserade spel. Storleken på ett LAN kan variera från två till flera tusen deltagare och ofta spelar man i flera dygn. Det är ganska vanligt förekommande runt om i Sverige och det finns föreningar som engagerar sig i detta.

Under ”LAN i Lysekil” spelades det från lunchtid på måndagen till klockan 18.00 dagen efter. Det fanns sovplatser för de som behövde och i inträdesavgiften ingick två måltider och ett presentkort i kiosken. Avgiften var avsiktligt låg för att så många som möjligt skulle ha möjlighet att komma.

Mötesplats för unga

LAN i Lysekil anordnades i ett samarbete mellan kommunens IT-avdelning, fritidsgården Borgen, förebyggandeenheten och arbetsmarknadsenheten. Mattias Berntsson arbetar som fältarbetare på förebyggandeenheten och han var nöjd med dagen.

- Syftet med LAN i Lysekil var att skapa en mötesplats och vi ville tillgodose ungdomarnas önskan att få träffas ”på riktigt” och göra det de är intresserade av. Många var väldigt nöjda och vi fick hit ungdomar som kanske normalt sett inte kommer till fritidsgården, säger Mattias Berntsson.

Arrangörerna hoppas kunna anordna fler LAN i Lysekil under 2017 – håll utkik på kommunens hemsida och Facebooksida för mer information.