Meny

Dela sidan på sociala medier

Högskola

Lärare och elev

Unik chans att studera samtidigt som du arbetar som lärare med lön.

Lysekils kommun erbjuder tillsammans med Högskolan Väst möjligheten att studera samtidigt som du arbetar som lärare med lön. Vid examen är du färdigutbildad lärare och har 5,5 års erfarenhet av yrket. Anmälan öppnar 15 mars, sista anmälningsdag är 15 april.

Tillsammans med Lysekils kommun och ytterligare 12 av regionens skolhuvudmän startar Högskolan Väst till höstterminen 2019 en AIL-lärarutbildning. Utbildningen innebär att du under 5,5 år studerar till lärare samtidigt som du arbetar. Du studerar med lön under hela utbildningstiden.

I utbildningen kombineras studier på deltid med arbete som lärare på halvtid. Du studerar på högskolan i Trollhättan en-två dagar per vecka. Resterande tid arbetar du som lärare i en av Lysekils grundskolor. Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen, VFU, genomförs på den skola där du är anställd. De erfarenheter du får från både arbete och studier ger dig en unik möjlighet att integrera teori och praktik.

Utbildningen ger dig behörighet att undervisa i svenska, matematik och engelska samt i NO och teknik.

Mer information om urval och hur du anmäler dig till Grundlärarprogrammet 4-6: Arbetsintegrerad lärarutbildning finns på Högskolan Västs hemsida, se länk nedan.