Translate site

Translate

Meny

Ansök eller säg upp plats i barnomsorg

Ansök om plats

Du ansöker om en plats i barnomsorgen genom att logga in i vår digitala tjänst för barnomsorg;

Logga in med ditt personnummer och bank-id. När du loggat in klickar du på det barn ansökan ska gälla för och väljer Ansökan om barnomsorg.

Om du inte har svenskt personnummer gör du istället din ansökan på pappersblankett som finns tillgänlig i kommunhusets reception, kungsgatan 44 alternativt ta kontakt med utbildningsförvaltningen för att få en ansökan skickad via mail.

Säg upp plats

Vill du säga upp plats för ditt barn på förskola, pedagogisk omsorg eller fritidshemsverksamhet loggar du in i vår digitala tjänst för barnomsorg;

Logga in med ditt personnummer och bank-id. När du är inloggad klickar du på det barn uppsägningen gäller och väljer Avsluta placering.

Uppsägningstiden är minst en hel kalendermånad. Exempel: En vårdnadshavare som säger upp sin plats den 15 mars får betala avgift till och med den 30 april.

Skolportalen Vklass

I Lysekils kommun använder vi skolportalen Vklass. När du har fått en plats inom förskola eller barnomsorg kan du logga in i skolportalen www.vklass.se via bank-id. Du har ett konto till alla dina barn från förskolan till gymnasiet till dess barnet fyller 18 år.

I Vklass registrerar du som vårdnadshavare till barn i förskola och fritidshem ditt barns schema och anmäler frånvaro vid behov. Här kan du också se nyheter och följa dokumentation för ditt barn.

Tänk på att kontakta förskolan eller fritidshemmet först om du vill göra förändringar i ditt barns schema inom de närmaste dagarna.