Prova på klättring!

Klättring är en fantastisk utomhusaktivitet. Lysekils kommun är känt för sina unika klättringsmöjligheter och många besöker kommunen för att klättra i vår natur.

Klättring i vår kommun

Stångenäset med sina många granitväggar har länge varit populärt bland klättrare. Numera är området kring Lysekil också känt för sitt utbud av lätta sportleder med mycket hög tillgänglighet. Inom Lysekils kommun finns närmare tusentalet kätterleder, i olika dicipliner i alla väderstreck och av alla svårighetsgrader. Klättring sker ibland i områden med störningskänsligt djurliv, och/eller på privat mark, eller på platser som delas med andra utövare av rörligt friluftsliv. Därför gäller det att ta hänsyn till nauren, djuren och andra människor. Det gäller att ha koll allemansrätten och respektera eventuella klättringsförbud. (www.outdoorwest.se)

Vill du prova på klättring i sommar?

Nu finns möjligheten för dig som börjar åk. 5- 8 efter sommaren att prova på klättring!

Anmälan krävs och du anmäler dig via sms till 0790-610334, begränsat antal platser. Vid aktiviteten finns personal från Ung Utveckling på plats.

När:

Måndag v. 27, samling utanför kulturmötesplats Rorkulten klockan 14.30, avslut klockan 18.00.

Onsdag v. 28, samling utanför kulturmötesplats Rorkulten klockan 14.30, avslut klockan 18.00.

Torsdag v. 29, samling utanför kulturmötesplats Rorkulten klockan 14.30, avslut klockan 18.00.

Vill du veta mer om klättring:

Upplevelser, aktiviteter, familjeäventyr och guidade turer | Outdoor West Sweden, Lysekil, Bohuslän | Kajak, cykel, klättring, vandring - Outdoor West Sweden, Lysekil Länk till annan webbplats.