Hiphop-bussen kommer till Lysekil

Hiphop-bussens logotyp.

Den 25 augusti får Lysekil besök av den "legendariska" Hiphop-bussen! Kom och skapa beats, skriv texter, inspireras av DJ Ametist Azordegan och se rapgruppen Labyrint.

Program – söndagen den 25 augusti

15:00 - 16:00 Workshop, Beats
16:15 - 17:15 Workshop, Textskrivning och inspelning
17:30 - 18:30 Workshop, DJ:ing
19:00 - 19:45 Inspiration och open mic med musikjournalisten och DJ:n Ametist Azordegan
20.00 - Rapgruppen Labyrint uppträder.

Anmälan

Evenemanget är öppet för dig som är runt 12–20 år. Om du vill delta i en workshop behöver du anmäla dig. Det gör du genom att skriva ditt namn och vilken workshop du vill delta i och skicka till Samra Yussuf: samra.yussuf00@gmail.com

Annars är det drop-in – du behöver alltså inte anmäla dig till övriga aktiviteter.

Var kommer bussen att stå?

Bussen kommer att stå vid fritidsgården, Skolgatan 13, nära Gullmarsborgs is- och simhall.

Kostar det pengar?

Allt är gratis!

Vad är Hiphopbussen?

Turnén med Hiphopbussen är en satsning från Hyresgästföreningen, ABF och Folkets Hus och Parker. Just i Lysekil är det även ett samarbete med Lysekils kommun.

Med Hiphopbussen vill man möjliggöra och öppna för engagemang genom musiken som verktyg. Tanken är att ungdomar ska kunna göra sin röst hörd och lyfta de frågor som ligger dem närmast hjärtat, men också väcka intresset för politiskt och samhälleligt engagemang som leder till förändring på just sin ort.

Genom Hiphopbussen kan barn och ungdomar delta i workshops och uppträdanden med hiphopartisterna Red Line Records, Masse och Salla Salazar tillsammans med Ametist Azordegan. Här får de möjlighet att lära sig grunderna kring att skriva låtar, textbearbeta och att producera beats.

I Lysekil arrangeras Hiphopbussen i samarbete med Lysekil kommun och fritidsgården.

Läs mer om Hiphopbussen här: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/scen/hiphopbussen/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För mer information kontakta Magnus svensson, ABF på magnus.svensson@abf.se

Foton eller filmer från tillfället

Lysekils kommun kan komma att fotografera eller filma från detta tillfälle i syfte att informera om vår verksamhet i våra digitala kanaler som webbplats och sociala medier.

Foton och filmer betraktas som personuppgifter även om inte några namn nämns.

Vi vill därför informera dig om vår hantering av dina personuppgifter. Lysekils kommun sparar bilder och filmer i vår server och kommer inte använda dessa i kommersiellt syfte.

Personuppgiftsansvarig är kommunstyrelsen.

Du har rätt att kontakta oss om du vill att vi tar bort bilden från våra digitala kanaler. Detta gör du enklast genom att kontakta oss via e-post: registrator@lysekil.se.

Du når vårt dataskyddsombud via e-post : dso.lysekil@jpinfonet.se. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.