Lysekils kommuns evenemangskalender flyttar

Folkhav vid Havsbadsparken i Lysekil.

Foto: Kustnöje.

Den första juli 2019 flyttar evenemangskalendern från kommunens hemsida till vastsverige.com/lysekil/evenemang/

Det kommer att vara enkelt att hitta till den nya evenemangskalendern via en länk på kommunens hemsida. Evenemangskalendern på vastsverige.com kommer att rymma hela kommunens evenemangsutbud och välkomnar både boende och besökare.

Skärmklipp av menyn med evenemang från Lysekils kommuns hemsida där evenemangslänken är inringad.

På vastsverige.com kan alla huvudarrangörer lägga upp sina evenemang själva genom att fylla i ett digitalt formulär vastsverige.com/lysekil/evenemangsarrangor/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Formuläret går sedan till vår turistinformatör Elisabeth Thörnblom som publicerar på hemsidan efter att ha granskat att det inte publiceras något otillbörligt i text eller bild.

Utbildning för evenemangsarrangörer

Vi har hittills arrangerat två utbildningstillfällen för evenemangsarrangörer, både kommunala och externa, som handlat om att lära sig att lägga in sitt evenemang i det digitala formuläret. Om det finns behov och efterfrågan kommer vi att erbjuda ytterligare utbildningstillfällen efter sommaren.

Elisabeth Thörnblom finns på plats och kan hjälpa till och svara på frågor om hur arrangören ska gå tillväga för att lägga upp sitt evenemang eller arrangemang. Elisabeth kontaktas via kommunens växel på 0523-61 30 00 eller via mail elisabeth.thornblom@lysekil.se

Huvudarrangören ansvarar för informationen

Förändringen görs för det måste vara huvudarrangören själv som ”äger” och ansvarar för den information som publiceras i samband med evenemanget. Vi vill för tydlighets skull endast ha en formell evenemangskalender där samtligt utbud i kommunen kommuniceras. Vi arbetar för att vastsverige.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ska bli mer känd och använd av både boende och besökare när det gäller dels evenemang och dels annat utbud av upplevelser i kommunen.