Invigning av den nya lekplatsen i stadsparken

Lekplats med tema blommor och bin i Lysekils stadspark

Den 1 juni klockan 10.00 invigs den nya lekplatsen med tema blommor, fjärilar och bin.

Många barn har väntat länge på den nya lekplatsen och nu är det dags för invigning. Lördagen den 1 juni, klockan 10.00 är alla barn välkomna till invigningen av lekplatsen. Här bjuds det på olika aktiviteter under förmiddagen.

• Barn från Färgaregatans förskola sjunger
  • Lilla föreställningen med Kapten Kryp, för barn 1-6 år
  • Information om bin och bikupor
  • Biblioteket finns på plats
  • Alla barn bjuds på glass
  • Lekplatsen Blommor, fjärilar och bin öppnas
  • Tillgänglighetsanpassad lekplats

Den tidigare lekplatsen var i stort behov att anpassas till dagens standard. Bland annat var den inte tillgänglighetsanpassad vilken den nya lekplatsen är. Gångarna är breda och har underlag som fungerar bra att köra barnvagnar och rullstolar på.

Barn från förskolor och särskola har varit delaktiga i planeringen. De har berättat vilken typ av lekredskap de ville ha. De har även sagt att de inte ville ha sand i skorna, nu ligger det flis under lekredskapen i stället för sand.

Dubbel lekyta

Lekplatsen har ett utvecklande tema – Blommor, fjärilar och bin, vilket kommer att harmoniera med kommande gestaltning av hela parken. Gamla planteringar har tagits bort vilket gjort att lekytan har blivit ungefär dubbelt så stor.

Det är Lysekils kommun, avdelningen Mark och Gata, som ansvarat för utbyggnaden av lekplatsen.

Arbetet startade i januari och det har varit många olika aktörer inblandade, bland annat med ansvar för ljussättning, elarbeten, markarbeten, lekredskapen, pilflätning, plantering med flera.

För mer information, kontakta Margareta Govik, telefon 0523-61 31 58.