Kom med på tipspromenad

Glad familj i skogen.

Aktivera kropp och knopp i tipspromenaderna som arrangeras nu i vår i ett samarbete med det lokala föreningslivet.

Vid fyra tillfällen under våren arrangeras tipspromenader på olika platser i kommunen i ett samarbete mellan Lysekils kommun och det lokala föreningslivet.

Starttid mellan klockan 10.00 – 12.00

Tipspromenaderna kommer att hållas med starttid mellan klockan 10.00 - 12.00 på följande datum och platser:

28/4 – Fjälla – start vid fotbollsplanen

5/5 – Kolleröd/Skalhamn – start vid Kolleröds badplats

12/5 – Fiskebäck – start vid gamla Coop (språkstöd*)

19/5 – Tröten/Valbodalen – start vid Slättens klubbhus (språkstöd*)

Det kommer finnas olika frågor för vuxna och barn så att alla kan vara med och tävla. Det blir priser för både vuxna och barn. Att delta kostar 40 kr för vuxna och 20 kr för barn och betalning sker kontant eller med Swish. Det kommer finnas fika att köpa i anslutning till tipspromenaderna. Alla intäkter går till föreningslivet.

Tipspromenad – ett sätt att mötas

Föreningslivet i Lysekil och Lysekils kommun samverkar för att skapa fler möjligheter för människor att träffas. Utveckling av mötesplatser och samverkan med föreningslivet är ett prioriterat område för Lysekils kommun. Tipspromenaderna är en samverkan mellan kommunen och Lysekils Allmänna Idrottsklubb (LAIK).

- Tipspromenad är toppen för att du kommer ut i friska luften och får en härlig promenad. Rörelse ger ju ny energi. Det är också ett bra och enkelt sätt att träffa nya människor eftersom det inte kräver något mer av dig än att du är där. Alla kan vara med och delta antingen ensam eller i grupp och slingorna är barnvagnsanpassade, säger Anna Johansson som är fotbollsledare i LAIK och en av dem som tagit initiativet till tipspromenaden.

*Språkstöd och mer information

Vid två tillfällen (markerade med ”språkstöd”) kommer det att finnas personer på plats som talar arabiska, somaliska och engelska.

Vid frågor kan du kontakta samhällsguide Rami Tobji på rami.tobji@lysekil.se eller via kommunens växel: 0523 61 30 00 eller Anna Johansson, fotbollsledare på LAIK 0705-08 33 51

Vad är tipspromenad?

Tipspromenad, även kallad tipsrunda eller poängpromenad, är en tävling där man går en förutbestämd bana i egen takt för att svara på synligt utplacerade frågor (vanligen tolv till antalet), utrustad med ett svarsformulär och en penna. Till varje fråga finns tre svarsalternativ märkta med "1", "X" och "2".

Varje fråga besvaras genom att markera det svarsalternativ som man tror eller vet är korrekt. Vinner gör den som har svarat rätt på flest frågor. Ibland avslutas tipspromenaden med en utslagsfråga (även kallad skiljefråga), i syfte att kunna utse en ensam vinnare i tävlingen när flera deltagare har samma slutpoäng efter föregående frågor.

Deltagande kan ske i grupp eller individuellt och eftersom det alltid finns möjlighet att gissa sig till rätt svar så krävs inga förkunskaper för att delta, därför passar tipspromenader för nästan alla åldrar.

Källa: www.wikipedia.orglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster