Premiär för Lysekilskalaset

Festliga vimplar

Lördagen den 1 september blir det folkfest för stora och små i Lysekil.

Lysekilskalaset, som är ett initiativ från lokala handlare i Lysekil är en trevlig folkfest där man välkomnar alla tillbaka från sin semester.

Barnens dag har firats i Lysekil under flera år. Nu utökas det till ett större koncept - ett kalas för alla åldrar. Tanken är att skapa ett festligt evenemang för boende och besökare.

Varmt välkommen!

Arrangörer

Arrangörer är Svensk Handel, lokala företag och föreningar tillsammans med
Lysekils kommun inom ramen för projekt Urban Platsinnovation.

Parksnäckan i Lysekils stadspark

Kl. 11.00 Alla hälsas välkomna till Barnens dag och Lysekilskalaset.

Kl. 11.00 Två barnboksförfattare träffas i Lysekils bokhandel/Stadsparken.
- Anna-Karin Rosengren: Fru Alms magiska resebyrå - trilogin
- Leif Jacobsen & Mats Lerneby: Häxan och liljan

Kl. 11.00 LEVA har fiskdamm och alla barn som är med i lilla avloppstävlingen har chansen att vinna en elbil (för barn). De visar på ett roligt och informativt sätt hur vattnet kommer från Kärnsjön till våra hushåll.

Kl. 11.00 Gullmarens Judoklubb visar upp sin verksamhet.

Kl. 11.00 Hyresgästens Dag: Hyresgästföreningen firar med att grilla hamburgare (20 kr), erbjuda kaka och kaffe samt ha en hoppborg för barnen. Det blir även diskussion kring marknadshyra med Lennart Derehag, ordförande för Hyresgästföreningen i regionen.

Kl. 12.00 – 12.35 Hyresgästföreningen har storbildsduk på scenen, direktsändning med Stockholm och event som pågår samtidigt.

Kl. 12.35 Spökligan – ett gäng spöken som sjunger och busar. Underhållning för barn och vuxna i alla åldrar.

Kungsgatan

Kl. 11.00 Lokala musikband och artister spelar på scenen vid Jacobs gränd (utanför Te & Kaffe Kompaniet)

Kl. 11.00 LEVA bjuder på kaffe och kaka

Kl. 11.00 Lokala föreningar har lotteriförsäljning och chokladhjul

Kl. 13.00 Clas från ChampagneHuset informerar om musselchampagne på Café Kungsgatan

Kl. 13.30 Barnloppis! Alla som vill vara med och sälja får ta med ett eget bord. Det finns 9 stycken marknadsbord att låna – först till kvarn.

Kl. 17.00 Double Trouble uppträder på Café Kungsgatan

Musiktält på Kungstorget

Kl. 11.00 – ca 22.00 Mikael Karlsson från The Pine Ridge Brewery samt ASKA BBQ i Falkenberg säljer öl och mat

Kl. 13.30 Lysekils musikkår

Kl. 14.00 Lilla bandet

Kl. 17.30 Björn Kaspersson uppträder

Kl. 18.00 SALLT

Foton eller filmer från tillfället

Lysekils kommun kan komma att fotografera eller filma från detta tillfälle i syfte att informera om vår verksamhet i våra digitala kanaler som webbplats och sociala medier.

Foton och filmer betraktas som personuppgifter även om inte några namn nämns.

Vi vill därför informera dig om vår hantering av dina personuppgifter. Lysekils kommun sparar bilder och filmer i vår server och kommer inte använda dessa i kommersiellt syfte.

Personuppgiftsansvarig är nämnd kommunstyrelseförvaltningen.

Du har rätt att kontakta oss om du vill att vi tar bort bilden från våra digitala kanaler. Detta gör du enklast genom att kontakta oss via e-post: registrator@lysekil.se.

Du når vårt dataskyddsombud via e-post : dso.lysekil@jpinfonet.se. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovation

Mer information om Interreg, hittar du på www.interreg-sverige-norge.comlänk till annan webbplats