Meny

Dela sidan på sociala medier

”Månadens bus” i november

Foto av novembers månadens bus som bestod i röda uppfällda paraplyer som var uppsatta i träden vid Gamlestan i Lysekil

Har du sett det senaste ”buset på stan”?

Projekt Urban Platsinnovation har varit i farten igen med "månadens bus". De röda paraplyerna vid Gamlestan ska lysa upp lite i höstmörkret.

Uppskattat bus

De dekorerade träden har fått uppmärksamhet i sociala medier med positiva kommentarer. Bland annat skrevs det: ”Kul grej” och ”Vilket färgglatt inslag i den grå vardagen”.

Tanken bakom månadens bus

Projekt Urban Platsinnovation arbetar för att skapa ett mer levande centrum. Månadens bus visar att man med enkla medel kan göra något som får oss att stanna upp i vardagen och som kanske gör stadskärnan lite mer levande.

Mer i december

Varje månad ska du kunna hitta ett nytt ”bus” någonstans i Lysekils stadskärna. I december är det dags igen – så håll utkik!

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovationöppnas i nytt fönster
För mer information om Interreg, läs mer på www.interreg-sverige-norge.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster