Meny

Dela sidan på sociala medier

”Månadens bus” i oktober

Foto av det färgglada cykelstället utanför Nordic Wellness i Lysekil.

Projekt Urban Platsinnovation sätter lite extra färg på hösten med "månadens bus".

Har du sett "buset på stan"? Det handlar om det färgglada cykelstället på Kungsgatan utanför Nordic Wellness. Du kanske till och med har använt det?

Lyser upp i höstmörkret

Det är projekt Urban Platsinnovation som satt lite extra färg på hösten i form av ett färgglatt cykelställ utanför Nordic Wellness. Man ville visa att man med enkla medel kan göra något som får oss att stanna upp i höstmörkret och som kanske gör stadskärnan lite mer attraktiv.

Månadens bus i november

Tanken är att man varje månad ska kunna hitta ett nytt ”bus” någonstans i Lysekils stadskärna. I november är det dags igen så håll utkik!

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovationöppnas i nytt fönster

För mer information om Interreg, läs mer på www.interreg-sverige-norge.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster