Fritidsfiske - "bra-att-ha"-information för den intresserade

Man som fiskar vid havet

Här hittar du information om fiske i Lysekils kommun

Varmt välkommen att fiska i vår vackra kommun. Visste du att Lysekils kommun har 195 kilometer kuststräcka? Det är rätt lång bit av fiskemöjligheter.

Rekommendationer och Allemansrätten

För att du ska kunna göra rätt och följa de rekommendationer som gäller kring fiske i Lysekils kommun kommer här mängder av "bra-att-ha" information.

Till att börja med råder det fritt fiske överallt i kommunen. Det är ungefär som med vår allemansrätt. Så länge alla respekterar och visar hänsyn och tar sitt ansvar kan man i praktiken fiska överallt.

På några platser råder undantag. Det är i Norra Hamnen och Havsbadsområdet. Förbudet gäller fiske med kastredskap.

I vår lokala ordningsföreskrift anges:

Fiske med kastspö och motsvarande fiskeredskap som består av ett spö med rulle och en lina försedd med krok som kastas ut, är inte tillåtet i Norra hamnen samt Havsbadsområdet.

Det finns så många bra platser att utöva sitt fritidsintresse på. Kartan visar dels platser där det råder förbud för fiske med kastspö, dels platser där det är speciellt lämpligt att fiska.