Brastad lekplats invigd 22/6

Stångenässkolans sommarfritids var först ut på lekplatsen. Kommunalrådet Jan-Olof Johansson höll ett fint tal och efter det hjälptes Nikki och Johannes från Stångenässkolan åt att klippa invigningsbandet. Efter det blev det fullt röj på lekplatsen. Populärast verkade griskarusellen vara men barnen testade allt. Den närliggande matbutiken bjöd på saft och bullar, och kommunen på glass. Sockeryra barn snurrade, klättrade och gungade.

För de som behövde vila lite från leken så var ett ”pop-up” bibliotek på lekplatsen med barnböcker om djur- och lantbruk. De kommer finnas där några dagar denna veckan och kanske även senare i sommar.

I samband med invigningsveckan pågår även en tipspromenad runtom Brastad. Den är framtagen i samarbete med SAIS och fina priser finns för de som svarar rätt på frågorna, som så klart handlar om djur och lantbruk. Svarsblanketter finns att hämta på Ma-Lis.

I veckan kommer alla förskolor i Brastad gå till lekplatsen varsin förmiddag. Vi hoppas att lekplatsen kommer ge många härliga stunder för Brastadbor och besökare under sommaren!

Glada hälsningar från Tekniska avdelningen