Meny

Dela sidan på sociala medier

Lysekils kulturvecka

Glad flicka omgiven av pusselmaterial som pennor och papper i olika former.

Under en härligt kreativ vecka varje höst kan vi alla ta del av mångfalden och engagemangen i Lysekils kommun.

Lysekils kulturvecka vill erbjuda en bred kulturell upplevelse och samtidigt ge möjlighet för det lokala kulturlivet att visa upp sina verksamheter. Varje år har kulturveckan ett nytt tema som ska inspirera deltagarna.  

Kom och var med

Lysekils kommun jobbar gärna "av och med" istället för "till och för". Planeringsgruppen har skapat ett nytt koncept för årets kulturvecka. Gruppen består av representanter från näringsliv, föreningar och Lysekils kommun och de bjuder in hela Lysekil med aktörer och föreningar att delta i veckan.

"Nya Kulturveckan" med tema Världens fest

Inför årets kulturvecka fortsätter planeringsgruppen utvidga och förnya konceptet efter förslag som kom in från utvärderingen för 2018 års aktiviteter, vi arbetar fortsatt satt få till en fartfylld, kreativ känsla under veckan. 

Från den 5 oktober sker det massor av aktiviteter i alla kommundelar: Lyse, Bro-Härnäset, Skaftö och Brastad.
I år avslutar vi kulturveckan i Lysekil istället för börjar.

  • Fredagen den 11 oktober och lördag 12 oktober sker ungas kväll på ABF:s nya kulturmötesplats i Norra hamnen, Rorkulten.
  • Lördagen den 12 oktober blir det Världens fest på Oscars. Mat från olika kulturer att testa, föreningslivet från hela kommunen finns representerade. Öppen salong och scenprogram med musik och dans av aktörer och föreningar från Lysekil som visar upp vårt levande kultur!
  • Kulturveckan i Lysekils avlutas med Riksteaterns föreställning på Lysekil Folkets hus. söndag den 13 oktober kl. 16.

Kontakta kulturchef Johanna Ljung Abrahamsson för mer information.
johanna.abrahamsson@lysekil.se 0523-61 33 75

Samverkande arrangörer

Lysekils kulturvecka anordnas i ett samarbete mellan det lokala näringslivet, föreningar och Lysekils kommun. Arrangörsgruppen består av deltagare från Lysekils musikskola, fritidsgården i Lysekil, kulturchef, Samhällsguide och evenemangssamordnare från Lysekils kommun. Föreningsliv och näringsliv är representerade genom Riksteatern i Lysekil, ABF och Lysekils konstförening.

Foton eller filmer från kulturveckan

Lysekils kommun kan komma att fotografera eller filma från detta tillfälle i syfte att informera om vår verksamhet i våra digitala kanaler som webbplats och sociala medier.

Foton och filmer betraktas som personuppgifter även om inte några namn nämns.

Vi vill därför informera dig om vår hantering av dina personuppgifter. Lysekils kommun sparar bilder och filmer i vår server och kommer inte använda dessa i kommersiellt syfte.

Personuppgiftsansvarig är nämnd kommunstyrelseförvaltningen.

Du har rätt att kontakta oss om du vill att vi tar bort bilden från våra digitala kanaler. Detta gör du enklast genom att kontakta oss via e-post: registrator@lysekil.se.

Du når vårt dataskyddsombud via e-post : dso.lysekil@jpinfonet.se. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

Text