Meny

Dela sidan på sociala medier

Lysekils kulturvecka

Glad flicka omgiven av pusselmaterial som pennor och papper i olika former.

Under en härligt kreativ vecka varje höst kan vi alla ta del av mångfalden och engagemangen i Lysekils kommun. 2018 startar "Nya kulturveckan"

Lysekils kulturvecka vill erbjuda en bred kulturell upplevelse och samtidigt ge möjlighet för det lokala kulturlivet att visa upp sina verksamheter. Varje år har kulturveckan ett nytt tema som ska inspirera deltagarna.  

Kom och var med

Lysekils kommun jobbar gärna "av och med" istället för "till och för". Planeringsgruppen har skapat ett nytt koncept för årets kulturvecka. Gruppen består av representanter från näringsliv, föreningar och Lysekils kommun och de bjuder in hela Lysekil med aktörer och föreningar att delta i veckan.

"Nya Kulturveckan" med tema Barn och unga

Inför årets kulturvecka ville planeringsgruppen utvidga och förnya konceptet och skapa en mer fartfylld, kreativ och yngre känsla under veckan. Bland annat föreslogs en dag för enbart ungdomsrelaterad kultur. Fredagen den 5 oktober blir ungdomarnas dag.

Lördagen den 6 oktober kommer barnen i fokus och det blir många barnaktiviteter. Bland annat kan barnen att testa cirkus med Cirkusexpressen och dockteater i en teaterbuss. Under dagen kommer Citytuffen att köra turer för familjer mellan Kungsgatan-Badhusberget-Kronbergsvallen där några aktiviteter är förlagda.

Aktiviteter i Lysekils centrum

Aktiviteterna i Lysekil flyttar ut från Oscars till Lysekils centrum under helgen den 5-7 oktober. Till Lysekil Centrum Lab (i Gallerian på Kungsgatan), till Stadsparken, caféer och butiker och till Badhusberget.

Från den 8 oktober och framåt fortsätter kulturveckan med massor av aktiviteter i alla kommundelar: Lyse, Bro-Härnäset, Skaftö och Brastad.

Kontakta kulturchef Johanna Ljung Abrahamsson för mer information.
johanna.abrahamsson@lysekil.se 0523-61 33 75

Samverkande arrangörer

Lysekils kulturvecka anordnas i ett samarbete mellan det lokala näringslivet, föreningar och Lysekils kommun. Arrangörsgruppen är utökad i år och deltagare är Lysekils musikskola, Fritidsgården i Lysekil samt kulturchef, integrationssamordnare och evenemangssamordnare från Lysekils kommun. Föreningsliv och näringsliv är representerade genom Riksteatern i Lysekil, Lysekils fotoklubb, Lysekils konstförening och Grand hotel.

Foton eller filmer från kulturveckan

Lysekils kommun kan komma att fotografera eller filma från detta tillfälle i syfte att informera om vår verksamhet i våra digitala kanaler som webbplats och sociala medier.

Foton och filmer betraktas som personuppgifter även om inte några namn nämns.

Vi vill därför informera dig om vår hantering av dina personuppgifter. Lysekils kommun sparar bilder och filmer i vår server och kommer inte använda dessa i kommersiellt syfte.

Personuppgiftsansvarig är nämnd kommunstyrelseförvaltningen.

Du har rätt att kontakta oss om du vill att vi tar bort bilden från våra digitala kanaler. Detta gör du enklast genom att kontakta oss via e-post: registrator@lysekil.se.

Du når vårt dataskyddsombud via e-post : dso.lysekil@jpinfonet.se. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.