Translate site

Translate

Meny

Vandringsleder

Sten från kuststigen syns i bild med steniga klippor i bakgrunden

I Lysekils kommun kan du vandra på Kuststigen som löper flera mil i vacker och omväxlande havsnära natur och passerar flera tätorter. Gå en liten sträcka eller ge dig ut på långvandring med boken om Kuststigen som hjälp.

Kuststigen

Vandringsleden Kuststigen ger dig möjlighet att till fots lära känna Lysekils vackra landskap och intressanta kulturhistoria. Kuststigen är resultatet av ett svensk-norskt samarbete och löper genom Bohuslän i Sverige upp till norska Östfold och Akershus. I Lysekils kommun börjar stigen på Skaftö för att sedan via passagerarfärjan Carl Wilhelmson leda över till Lysekils stad. Via Stångehuvud går Kuststigen sedan norrut i kommunen.

Kuststigens sträckning visas med blå markering på stolpar eller stenar och med blå skyltar med två vandrare.

Det finns en bok om Kuststigen som beskriver hela ledens sträckning i Sverige och Norge i text, bild och kartor. Boken har tryckts i begränsad upplaga och kan finnas att köpa på Turistbyrån, Akademibokhandeln eller Röe gård. Den finns även publicerad digitalt, se länkar nedan.

Behöver något åtgärdas?

Om du under din vandring hittar något som behöver åtgärdas för att hålla leden i ordning,  är vi tacksamma för din hjälp.

Kontakta Håkan Smedja på e-post hakan.smedja@lysekil.se eller gör din felanmälan digitalt på appen FixaMinGata.