Meny

Dela sidan på sociala medier

Världsberättardagen

Världsberättardagen uppmärksammas på Brastads bibliotek. Årets tema är Myter, legender och epos.

Nu är det dags igen för Världsberättardagen. Människor samlas den här dagen över hela världen för att berätta. Utan papper eller böcker, bara med rösten, hjärtat och minnet. Årets tema är Myter, legender och epos.

Vill du berätta något eller vill du bara lyssna är du välkommen till Brastads bibliotek. Annika Rockström och Gun Jarnedal kommer att inleda med att reda ut begreppen; vad är en myt, en legend, ett epos? Sen hoppas vi på berättelser från er som kommer. Kanske har du funderat på varför myter finns? Och kan återberätta en del av en gammal myt? Eller känner du till någon modern myt? Kanske vill du berätta om en levande legend du känner, eller hört talas om? Eller om en person som blivit en legend efter sin död? Eller om en legend knuten till en speciell plats? Du kanske kommer på något du vill berätta när du sitter och lyssnar. Vi hoppas många har något de vill berätta! Alla är välkomna, både vuxna och ungdomar.

Tid: Onsdag 20 mars kl. 18.30.
Plats: Brastads bibliotek, Stångenässkolan, Brastad.
Fri entré. Fika i pausen kostar 20 kr.

Vägbeskrivning: Brastads bibliotek ligger i Stångenässkolan i Brastad. Kommer du från Lysekil tar du vänster i rondellen, kör eller går uppför backen till krönet och tar av till höger. Där finns parkering. Biblioteket ligger precis i närmsta gaveln.

Välkomna!