Meny

Dela sidan på sociala medier

Bokens dag 2017

Anders De La Motte (Foto Anders Hansson), Carin Hjulström (Foto Anna-Lena Ahlström) och Mikael Nabrink (Foto Birgitta Andersson)

Välkomna till årets Bokens dag på Oscars!

År 1964 tog Lysekils stadsbibliotek och Wallins bokhandel initiativet till det som numera är en tradition. Sedan dess har det hört hösten till att Lysekilsborna under en kväll får möta Sveriges största författare. Fortfarande samarbetar biblioteket och bokhandeln, nu också tillsammans med ABF och Studieförbundet vuxenskolan. Detta år har tre författare bjudits in och vi förväntar oss en riktigt trevlig kväll på Oscars.

Carin Hjulström – Aktuell med Lust och längtan

Carin Hjulström är författare, journalist, manusförfattare och programledare från Göteborg. Förutom att ha lett bl.a. Melodifestivalen skriver hon regelbundet i ett flertal tidningar. Sedan bokdebuten 2009 med Finns inte på kartan, en roman om en liten ort som är på väg att försvinna, har Carin fortsatt att skriva en rad omtyckta böcker. Bland annat har vi romanen Kajas resa som handlar om politiska mord och feelgoodromanen Irene Panik (2016) i vilken man får följa radiojournalisten Frida Fors, huvudpersonen från Carins debutroman. I senaste romanen Lust och längtan (2017) jobbar Frida Fors vidare med sitt radioprogram, där hon nu ska undersöka svenska folkets förhållande till sex och kärleksrelationer. Carin Hjulströms varma, humoristiska och mycket mänskliga romaner har kallats både feelgood och chick lit och har en stor och trogen läsarskara.

Anders de la Motte – Aktuell med Höstdåd

Anders de la Motte är före detta polis och säkerhetschef från Skåne. År 2010 tilldelades han Svenska Deckarakademins pris för årets bästa debut, och han har haft stor framgång med [geim]-trilogin, som översatts till närmare trettio språk. Våren 2014 kom thrillern MemoRandom, som tillsammans med den fristående uppföljaren UltiMatum (2015) ska bli amerikansk tv-serie. UltiMatum tilldelades Svenska deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2015 och året därpå nominerades han för samma pris för romanen Slutet på sommaren. I höst är Anders aktuell med Höstdåd, den andra fristående delen i en
spänningsserie på temat årstider. I Höstdåd skildras en spännande berättelse om den skånska landsbygden, där släkter varit i konflikt i årtionden och där karaktärerna man möter känns mänskliga och levande.

Mikael Nabrink – Aktuell med Pianisten

Strömstadsförfattaren Mikael Nabrink har bakgrund som bankchef, racerförare och har också varit pilot åt Usama Bin Ladens bror. Numera är Mikael verksam som författare, något som enligt honom själv ska bli hans sista jobb. De senaste åren har han gett ut en rad böcker. Efter
debuten Patrick – en verklighetsskildring, som är en gripande verklighetsskildring om två goda vänner och deras vedermödor, har Mikael fokuserat på romaner. Kriminaltrilogin Den mörka sidan utspelar sig i en internationell miljö bland samhällets toppar. I Mikaels senaste thriller Pianisten, som är en fristående fortsättning på Mikaels tidigare romaner, får man möta den excentriske pianisten Kristian Haskil som plötsligt slår sig ned i Strömstad. Vad ligger egentligen bakom Kristian Haskils försök att hjälpa en ung begåvad musiker med Aspbergers syndrom?

Tid: Onsdag 25 oktober kl. 18.30.
Plats: Oscars, Havsbadsparken i Lysekil.
Pris: 150 kr (Barn/ungdom 100 kr), förköp på Lysekils stadsbibliotek och Lysekils bokhandel. Begränsat antal platser. Vi bjuder på fairtradefika.
Tillgänglighet: Hörslinga finns i lokalen. Tillgängligt för rullstol.
Övrigt: Boklotteri, böcker till specialpris, författarna signerar.
Arrangörer: Lysekils stadsbibliotek, Lysekils bokhandel, ABF Fyrbodal, Studieförbundet Vuxenskolan och Kulturrådet. Coop är sponsor.

Välkomna!