Meny

Dela sidan på sociala medier

”Tjuvarnas jul” – lajv på Lysekils julmarknad

Kom och var med på ett levande rollspel inspirerat av tjuvarnas jul. Få en roll och var med i berättelsen om när två tjuvagillen försöker fira jul.

Lajv, som även kallas levande rollspel, innebär att man tillsammans med andra deltagare improviserar fram ett händelseförlopp. Innan lajvet börjar finns det bestämt vilken värld det utspelar sig i, vilka roller deltagarna ska spela, vad som har hänt precis innan lajvet startar och vilka spelregler vi spelar efter.

När lajvet sedan startar så låtsas alla deltagare att de är rollerna och pratar, rör sig och gör saker som deras roller skulle göra.

Om ”Tjuvarnas jul”

I staden håller de två tjuvligorna Smygtjuvarna och Låsknäckarna till. De har de senaste åren insett att det är bättre att jobba ihop och har sedan dess varit ett team. Tillsammans försöker de få ihop tillräckligt för att kunna överleva i vardagen.

Nu börjar det bli dags för jul och vad vore en jul utan ett ordentligt julfirande? Men för att kunna få till ett riktigt firande behöver de fixa en del saker. Dessutom har ledarna för de
båda ligorna en plan för att få tag på det omtalade knäckreceptet …

När?

Lördagen den 10 december.

Tider?

12.00-13.45 och 15.15-17.00.

För vem?

För alla i åldern 9 till 12 år. Du måste inte veta något om lajv för att kunna delta, vi berättar och ordnar med allt du behöver på plats.

Hur?

Allt du behöver tänka på är att vara i tid. Du får låna dräkt och en roll på plats. Det är gratis att delta.

Anmälan

Du kan föranmäla dig till någon av uppsättningarna genom att mejla josefin@lajvverkstaden.se.

Det går även bra att bara att dyka upp på plats strax innan det börjar.
Skulle fler komma än vi har plats till så har föranmälda förtur och därefter är det först till kvarn som gäller.

För mer information besök Lajvverkstadens webbplats.