Translate site

Translate

Meny

Grundsund

Foto över Grundsund.

Grundsund är ett mysigt och välkomnande fiskesamhälle som blomstrade under 1800-talet.

Grundsund är den största orten på Skaftö och är ett mysigt gammalt fiskesamhälle med idylliska sjöbodar längs med kanalen. Namnet Grundsund kommer från det grunda sund som delar samhället i två delar, som i dag kallas för Grundsunds kanal.

Bron över kanalen är en av Skaftös mest fotograferade platser. Grundsund har också en fantastisk strandpromenad som sträcker sig mellan Grundsund och badplatsen Vigerna som är väl värt ett besök.

Sinnen

Syn: Sjöbodar, bryggor, havet, fritids- och fiskebåtar samt säsongsöppna restauranger.

Hörsel: Fiskmåsar, havets kluckande.

Känsla: Gästvänligt och välkomnande.

Var ligger Grundsund?

Från Södra hamnen i Lysekil kan du antingen ta passagerarfärjan Carl Wilhelmson över till Östersidan och sedan ta buss därifrån till Grundsund, det tar 20 minuter från
färjeläget.

Alternativt ta bilfärjan över till Skår och från färjeläget kör du 1,4 kilometer på väg 161 och svänger sedan höger mot Skaftö. Följ därefter vägskyltarna mot Grundsund och efter cirka 3,2 kilometer är du framme.

Parkering

Det finns lite parkeringsplatser runtom i samhället och vid fotbollsplanen, på sommaren får man också parkera på skolgården.

Dock fylls platserna väldigt fort och därför hänvisas bilisterna till infarten till Grundsund där det finns en jättestor parkeringsplats.

Buss

För busstidtabell se: www.vasttrafik.selänk till annan webbplats.

Bra att veta

Grundsund har sommaröppna restauranger, caféer och butiker. Det finns även året-runt-aktörer som ICA som är ombud för apotek och systembolaget. Skaftö Folkets Hus har biograf och bibliotek.