Translate site

Translate

Meny

Fiskebäckskil

Foto över Fiskebäckskil.

Fiskebäckskil ligger på Skaftö och är ett genuint och välbevarat fiskesamhälle med hög mysfaktor. På kilens östra sida ligger Östersidan som är ett systersamhälle till Fiskebäckskil.

Fiskebäckskil är ett genuint och välbevarat fiskesamhälle alldeles vid havet. Samhället är beläget på Skaftö och ligger mitt emot Lysekil på andra sidan Gullmarsfjorden.

Under sillperioden från 1500-talet har Fiskebäckskil vuxit fram som ett fiskeläge på västra sidan av den djupa havsviken (kilen). På vikens östra sida ligger Östersidan som är ett systersamhälle till Fiskebäckskil.

Sinnen

Syn: Välbevarade hus som ligger tätt inpå varandra, gränder, havet, bryggor och båtar.

Hörsel: Vinden som susar mellan husen.

Känsla: Hög mysighetsfaktor.

Var ligger Fiskebäckskil?

Från Södra hamnen i Lysekil kan du ta passagerarfärjan Carl Wilhelmson över till Fiskebäckskil.

Alternativt ta bilfärjan över till Skår och från färjeläget kör du 1,4 kilometer på väg 161 och svänger sedan höger mot Skaftö. Kör 10 kilometer och sväng därefter höger mot Fiskebäckskilsvägen och du är framme.

Parkering

Det finns parkeringsplatser vid infarten till Fiskebäckskil som är gratis. Vid konferensanläggningen Gullmarsstrand finns också ett par parkeringsplatser samt vid vägen mot Kristinebergs forskningsstation.

Buss och färja

För busstidtabell, se: www.vasttrafik.selänk till annan webbplats

För passagerarfärja, se: www.bohustrafik.selänk till annan webbplats

Bra att veta

Det finns en matbutik, bensinmack, restaurang, pizzeria, hotell, fullservice marina och ett sommaröppet café och glassbar.