Aktuella förändringar med anledning av Coronaviruset

Biblioteken i Lysekil följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer när det gäller hanteringen kring av coronaviruset covid-19. Kommunen följer utvecklingen och tar beslut efter den. Lysekils kommuns samlade information om coronaviruset.öppnas i nytt fönster

Biblioteken i Lysekils kommun stänger under fyra veckor 24/11 till 24/12 och går över till Take away-utlåning.

För att minska smittspridningen av Covid-19 så har Lysekils Kommun fattat beslut om att stänga Lysekils stadsbibliotek, Skaftö bibliotek och Brastads bibliotek från den 24 november fram till och med den 24 december.

• Vi kommer fortsatt att erbjuda tjänsten Take away som innebär att vi packar en kasse som du sedan hämtar på utsidan med böcker eller annan media. Kontakta oss med dina önskemål på mail eller telefon så kommer vi överens om en tid då böcker/medierna kan hämtas. Take away
  • Du kan reservera böcker via vår hemsida och på telefon eller mail.
  • Återlämning sker vid entrén i bokinkasten som vanligt vid biblioteken.
  • För dig som har tjänsten Boken kommer är det fortsatt som vanligt.
  • Tyvärr har vi inte i nuläget möjlighet att erbjuda hjälp med kopiering, utskrifter eller lån av publika datorer.

Tillfälliga lånevilkor, öppetider och tjänster

Aktuella öppettider på biblioteken:

Öppettider och kontaktöppnas i nytt fönster

Dessa tider kan komma att ändras på grund av personalbrist.

Tillfälliga lånevilkor:

• Från och med den 23 mars är övertidsavgifter borttagna tills vidare.
  • Du kan förnya dina lån 2 gånger hemifrån om inte boken är reserverad.

Hur kan jag använda biblioteket hemifrån?

• Läsa och lånaöppnas i nytt fönsterLogga in på Läsa och Låna hemifrån för att göra dina reservationer och omlån. Du behöver en lånekortsnummer och pinkod.
  • Bibliolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Ladda ner appen, där kan du läsa e-böcker och lyssna på ljudböcker. Du behöver lånekortsnummer och pinkod.
  • Pressreader Läs tidningar och dagspress från hela världen via databasen Pressreader som du når via vår bibliotekskatalog. Du behöver lånekorsnummer och pinkod. Gå in på Läsa och låna, vidare Sök i katalogen, och Logga in, välj Databaser hemifrån, därefter- Pressreader hemifrån.

Take away - avhämtning på biblioteket

Take away öppnas i nytt fönster
Tjänsten finns på biblioteken i Lysekil, Brastad och på Skaftö.

För fler frågor, kontakta Lysekils stadsbibliotek.
Telefon: 0523-61 33 72 , 0523-61 33 80. E-post: stadsbiblioteket@lysekil.se