Aktuella förändringar med anledning av Coronaviruset

Biblioteken i Lysekil följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer när det gäller hanteringen kring av Coronviruset covid-19. Kommunen följer utvecklingen och tar beslut efter den. Lysekils kommuns samlade information om coronaviruset.länk till annan webbplats

Vi behöver visa hänsyn till varandra för att minska smittspridningen. Därför uppmanar vi dig som besökare hos oss att stanna hemma om du är sjuk eller har förkylningssymptom.
Tänk också på att hålla avstånd när du vistas i bibliotekens lokaler. Detta gäller även för bibliotekens personal och personalen kan inte hjälpa till vid datorer tills vidare.

Tillfälliga lånevilkor, öppetider och tjänster

Aktuella öppettider på biblioteken:

Öppettider och kontaktöppnas i nytt fönster

Dessa tider kan komma att ändras på grund av personalbrist.

Tillfälliga lånevilkor:

• Från och med den 23 mars är övertidsavgifter borttagna tills vidare.
  • Du kan förnya dina lån 2 gånger hemifrån om inte boken är reserverad.

Hur kan jag använda biblioteket hemifrån?

• Läsa och lånaöppnas i nytt fönsterLogga in på Läsa och Låna hemifrån för att göra dina reservationer och omlån. Du behöver en lånekortsnummer och pinkod.
  • Bibliolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Ladda ner appen, där kan du läsa e-böcker och lyssna på ljudböcker. Du behöver lånekortsnummer och pinkod.
  • Pressreaderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Läs tidningar och dagspress från hela världen via databasen Pressreader som du når via vår bibliotekskatalog. Du behöver lånekortsnummer och pinkod. Den kan läsas på Lysekils bibliotek men det går även att logga in hemifrån.

Take away - avhämtning på biblioteket

För dig som vill låna böcker, filmer eller tidskrifter men som inte kan eller vill gå in på biblioteket just nu på grund av rådande omständigheter Take away öppnas i nytt fönster
Tjänsten finns i Lysekil, Brastad och Skaftö.

För fler frågor, kontakta Lysekils stadsbibliotek.
Telefon: 0523-61 33 72 , 0523-61 33 80. E-post: stadsbiblioteket@lysekil.se