Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Seminarium om Hållbar destination, den 14 mars - hybridmöte

Välkommen till ett möte där fokus ligger på initiativ och projekt kring hållbarhet och hur vi tillsammans, företag och kommuner, kan gå mot en mer hållbar destination.

Till seminariet är olika aktörer inbjudna som kommer att berätta om sina erbjudanden som kan hjälpa dig på rätt väg i hållbarhetsarbetet.

På agendan

  • Kristina Nilsson, forskare Göteborgs universitet, inleder dagen och sätter ramarna för begreppet: Vad är en hållbar destination? Hur blir vi mer hållbara och hur kan vi göra det tillsammans? Hennes forskningsområde är hållbar destinationsutveckling.
  • Projekt Hållbarhetsklivet - Turistrådets initiativ för besöksnäringen. Linda Sturk ger tips på vad de har för verktyg som kan stärka ditt företag, bland annat när det gäller den stora utmaningen att hitta rätt personal.
  • Projektet Hållbar Skärgård - Ingela Holgersson är ordförande i föreningen och driver företaget Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor. Hon ger sitt perspektiv på Hållbarhet i vardagen.
  • Energi- och klimatrådgivarna berättar om pågående och nya satsningar till företag, insatser som kan ge positiva effekter på så väl miljö som företagets ekonomi. Joakim Ulvhammar, Saltviks Camping, berättar om satsningen på solceller, elbilsladdare och utbyte av delar av värmesystem.
  • Almi kan hjälpa dig att komma igång med ditt hållbarhetsarbete med fokus på lönsamhet och affärsmässiga möjligheter.
  • Projekten Fenixz och Hållbar besöksnäring i väst, två projekt med flera möjligheter inom kompetensutveckling till nytta för företag.
  • Kosterhavets nationalparks målsättning är att värna om naturen och miljön i den marina nationalparken i samklang med verksamheters tillväxt. Anders Tysklind berättar om deras nyligen framtagna partneravtal med lokala företag.

Både live och online

Äntligen verkar pandemin släppa greppet om oss, så vi är glada att kunna välkomna er till att delta på mötet fysiskt på plats men vi kommer också erbjuda möjligheten att delta digitalt, det som passar dig bäst.

Datum: 14 mars 2022

Tid: 14.00-16:00 (mötet börjar 14.00, Kaffe finns uppdukat från 13.30)

Plats: Företagsarenan i Tedacthuset (ingång A), Storemyrsvägen 2, Tanumshede
Mötet kommer att erbjudas i hybrid form.

Anmälan

Maila till naringsliv@tanum.se eller på telefon 0525-181 09. Uppge om du vill vara med oss på plats eller om du vill ansluta digitalt.