Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Ny i Lysekils kommun

Idag får vi träffa Christian Laestander, 18 år, som flyttat till Lysekil från Gävle för att studera på gymnasiet

Hej Christian, vill du berätta lite om dig själv?

Jag kommer från Gävle där jag tidigare studerade på Kunskapsskolan, jag har haft ett intresse för foto sen jag var liten. Jag spenderar en hel del tid vid havet och fascineras av livet ovan och under ytan. Nu studerar jag mitt sista år på Marint Naturbruk på Gullmarsgymnasiet här i Lysekil.

Vad var det som gjorde att du flyttade hit?

De som lockade mig till Lysekil kommun var i första hand skolans utbildning, fick höra om den när jag var på Stockholmsmässan men när jag kollade på Lysekil så lockade landskapet mig. En väldigt speciell miljö jag inte kan få riktigt nog av.

Har du upptäckt något du inte visste om kommunen innan du kom hit?

Jag visste inte så mycket om Lysekil kommun när jag kom hit men jag har upptäckt mycket såsom historian om Bohusgraniten samt att de är bland de bästa snorklingsvattnen utav alla platser jag har besökt.

Har du något smultronställe?

Mitt smultronställe är nog Stångehuvud på grund av den mäktiga naturen som sträcker sig längst sidan av Lysekil och att få möjlighet att snorkla där är magiskt, men stormarna är svårslanga med de magnifika vågorna man kan få uppleva. Väldigt mäktig men rogivande plats.

Vad vill du säga till dem som inte hittat hit än?

Till dem som inte har hittat hit än vill jag säga att Lysekil är en plats som måste upplevas, de finns så mycket kul att göra! Bada för de som gillar de, fotografera de otroliga landskapet och att bara komma närmare kusten är en lyx i sig. Så gillar man lite av allt så är Lysekil en bra plats att besöka!

Tack Christian för dina fina ord om vår kommun!