Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Havets Hus vill öka kunskapen om sälar och livet i havet

Båtturer med sälsafari kommer åter sommaren 2022 i och med ett nytecknat avtal med Skärgårdsbåtarna.

Knubbsälen är Bohusläns landskapsdjur och i Lysekils ytterskärgård finns flera sälkolonier. Att få möjlighet att se dessa djur på nära håll, uppskattas av många turister.

De populära sälsafariturerna återupptas till sommarsäsongen 2022. Havets Hus har upphandlat tjänsten och Skärgårdsbåtarna i Uddevalla har tilldelades uppdraget och kommer under sju veckor, sommaren 2022 att köra turbåt vid Havets Hus brygga med en av rederiets tre båtar och guida nyfikna turister på sälsafari på Gullmarn.

Vi gläder oss åt att samarbeta och att stärka varumärket Bohuslän tillsammans och ge
besökare från när och fjärran kunskap om våra unika fjordar och dess artrikedom genom en båttur, säjer Linda Gjerdrum vd, för det kommunala rederiet som drivs av Uddevalla Turism AB.

Vi är väldigt glada över att nu kunna presentera sälsafariturer till 2022. Det har varit två oerhört tuffa år, särskilt för vissa delar av besöksnäringen. Många av våra gäster har saknat våra sälsafariturer, som är ett bra sätt att både se sälar i det vilda och lära sig mer om dessa fascinerande djur, men också en fin båttur i vår vackra skärgård, säger Maria Jämting, vd Havets Hus.