Meny

De unga mentorerna har börjat

Under våren sökte Ung Utveckling pengar hos Länsstyrelsen för att öka föreningsdeltagandet bland unga, och en del i ansökan var att anställa så kallade Unga mentorer. Här är de unga mentorerna som är en mycket viktig del i projektet föreningslots.

Fler unga in i föreningslivet

Bakgrunden till ansökan var en önskan om en ökning av föreningsdeltagande och föreningsaktivitet bland unga i vår kommun. Flerspråkiga personer är en målgrupp som ofta står längre ifrån föreningsdeltagande och som ibland saknar kunskap om vad föreningslivet är. Ansökan gjordes för att under en period ges möjlighet att arbeta mer intensivt för att få in unga och flerspråkiga i föreningslivet.

Unga mentorer en framgångsfaktor

För att nå dem som behöver nås för en direkt kontakt och information om föreningslivet är de unga mentorerna en viktig del i projektet. De är själva unga, har en kunskap om och ett eget engagemang inom föreningslivet och är flerspråkiga vilket var ett krav i projektet. De arbetar tillsammans med föreningslotsen med att lotsa individer mot föreningslivet, initiera till kontakt och att skapa olika typer av aktiviteter för att väcka ett intresse.

En annons gick ut och nu är rekryteringen klar.

Vilka är de unga mentorerna?

Båda ungdomarna bor i Lysekil. Amira tog studenten från Naturvetenskapliga programmet i våras och Shami studerar på Bygg- och anläggningsprogrammet på Campus Väst. Båda är engagerade i föreningslivet i kommunen.

Vi har bett dem presentera sig själva lite kort:

- Jag är en omtänksam person och så är jag väldigt kreativ. Jag gillar att gymma och umgås med min familj och mina kompisar. Jag har också ett stort intresse av att läsa, det är ett intresse som har blivit starkare den senaste tiden och det är väldigt kul. Det här är en rolig tjänst eftersom jag vet att många barn och unga blir väldigt glada av det vi gör, säger Amira.

- Jag är en snäll och glad kille och så är jag omtänksam. Jag spelar väldigt mycket fotboll och tränar en del på gym. Jag spelar mycket kort och gillar UNO till exempel. Det roliga med det här jobbet är att det är kul att få vara en del i andra ungas liv och de olika aktiviteter som vi gör tillsammans. säger Shami.

Ni är hjärtligt välkomna till Ung Utveckling båda två! Tack för att ni sökte de här tjänsterna!