Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Isdubbar och räddningslina finns i fältarnas bil i vinter

Att vistas på isar och vid vattendrag är härligt - men innebär också risker.

Våra dammar och kustnära vatten tillsammans med allemansrätten ger oss fantastiska möjligheter till ett aktivt friluftsliv. På vintern när isarna lägger sig skapas de finaste arenor för skridskoåkning, fiske, skidåkning, promenader och mycket annat.

Går du igenom isen är chansen att du tar dig upp på egen hand mycket liten om du inte är stark och vältränad. För att öka möjligheten att kunna ingripa om olyckan är framme finns nu både isdubbar och räddningslina i den bil som används av kommunens fältteam.

Ring alltid 112 först

Om olyckan är framme är det ont om tid, och 112 ska alltid larmas direkt om någon har gått igenom isen. En person som har hamnat i kallt vatten blir snabbt nedkyld och kan behöva sjukvård.

Fältarna når du via Trygghetstelefonen

Fältteamet är i tjänst under vissa kvällar och helger och det är viktigt att veta att ett samtal till dem inte ersätter en föregående kontakt med 112 för ett direkt ingripande av räddningstjänst eller polis.

För att komma i kontakt med fältteamet ringer du till kommunens Trygghetstelefon på 031- 334 12 19.

Trygghetstelefonen är en kontaktpunkt dit allmänheten kan ringa dygnet runt, alla dagar i veckan, för att informera och rapportera om oroliga situationer eller andra ordningsstörningar som är pågående i vår kommun. Det ersätter inte larmnumret 112, men är ett komplement för att underlätta för dig som allmänhet att rapportera om händelser och för oss som kommun att så snabbt som möjligt kunna agera.

Issäkerhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.