Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Går din ilska ut över din familj?

Är du orolig för att ditt beteende riskerar att skada dina närstående? Välj att sluta. Det finns hjälp att få.

Funderar du på om ditt beteende är okej?

"Välj att sluta" är en telefonlinje för dig som vill få hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende. På den här telefonlinjen får du möjlighet att prata anonymt med en rådgivare som har stor erfarenhet av dessa frågor. Här får du stöd och råd, de kan även hjälpa dig vidare till behandling om du vill och behöver.

Ring 020–55 56 66

Måndagar 08.30 till 20.00
Tisdagar 08:30 till 16.00
Onsdagar 08.30 till 20.00
Torsdagar och Fredagar 08.30 till 16.00

Utanför telefontiderna går det bra att lämna meddelande på en telefonsvarare. De ringer upp dig från dolt nummer inom två arbetsdagar. Är du orolig för att någon annan ska upptäcka att du ringt till Välj att sluta, så radera numret från din telefon så fort samtalet till telefonlinjen är avslutat.

Du kan även mejla på info@valjattsluta.se. Du är inte anonym när du mailar men dina uppgifter raderas efter att ditt meddelande har bessvarats.

Om du behöver akut hjälp och det är fara för någons liv, ring 112.

 

Är du själv eller någon närstående utsatt för våld? Sök hjälp!

Socialtjänsten har ansvar för att alla som utsätts för våld av närstående får det stöd och den hjälp de behöver.

Du kan kontakta socialkontoret på vardagar mellan 08.00-16.00. Socialjouren hjälper dig akut på kvällar och helger. Vid akut fara eller pågående brott ska du alltid ringa 112!

Kontaktuppgifter för hjälp:

Hjälp till att sprida informationen

Pandemin medför begränsningar i sociala kontakter och möjlighet att träffa yrkespersoner. Därför är det extra viktigt att så många som möjligt får del av den här informationen. Därför vill vi uppmana till att vi hjälps åt att sprida den här informationen.

Vi stöttar kampanjen Tillsammans mot våld. Satsningen är en del av Jämställdhetsmyndigheten och länsstyrelsernas nationella kampanj med syfte att uppmärksamma och stärka arbetet mot våld i nära relationer. I vår kommun lyfter vi under kampanjperioden fram information om vart du som är utsatt för våld och du som utsätter andra för våld ska vända dig.

Det är Länsstyrelsen i Stockholm. Länsstyrelsen i Skåne samt Manscentrum i Stockholm som står bakom hjälplinjen "Välj att sluta".