Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Lovaktiviteter för barn och unga

Nu är det dags att planera för jullovet och aktiviteter för våra barn och unga. Vi hoppas att många föreningar vill vara med och bidra till ett späckat program!

Föreningsaktiviteter välkomna

Förutom aktiviteter som anordnas av kommunen är de olika aktiviteter som föreningar bidrar med en mycket viktig del i utbudet. Många barn och unga är intresserade av sport och idrott men det finns också en stor grupp unga som önskar ett större utbud av kreativa aktiviteter som till exempel dans, musik, teater, konst, skapande och litteratur.

- Inför höstlovet gjordes ett utskick till föreningarna med en fråga om de kunde anordna till exempel prova-på-aktiviteter. Flera föreningar nappade och vi hade ett bra utbud. Inför jullovet hoppas vi på ännu fler föreningars delaktighet och ett ännu mer omfattande program. Det här är ju en möjlighet för föreningar att hitta nya medlemmar och att erbjuda sina aktiviteter på ett ganska enkelt vis till barn och unga, säger Jörgen Karlsson som är föreningslots i kommunen.

Möjlighet till ersättning

För föreningar finns en möjlighet att få ersättning för sina ledarledda timmar under aktiviteterna, och alla föreningar kan boka de kommunala hallarna kostnadsfritt under dagtid på jullovet.

Vid frågor om möjliga ersättningar kontakta föreningsutvecklare Jonas Ingevaldsson på jonas.ingevaldsson@lysekil.se, eller via Kontaktcenter på 0523 - 613000.

Vill din förening anordna aktiviteter så kontakta Jonas för mer information!

Vill du bolla tankar om en aktivitet under jullovet? Kontakta gärna Jonas (via ovan kontaktuppgifter) eller Jörgen Karlsson på jorgen.karlsson@lysekil.se eller via Kontaktcenter på 0523 - 613000.