Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Välkommen på en julljuspromenad fylld med ljus och värme!

Ta med vänner, barn eller barnbarn på en kvällspromenad och njut av julstämningen i centrum på söndag den första advent.

Välkommen

Välkommen till årets invigning i stadsparken på söndag kl16, då lyser vi upp Lysekil! Från kl. 15.45 sjunger Gospel of Joy härlig julmusik i väntan på att ljusen ska tändas.

Det är nu viktigare än någonsin att värna om gemenskap och att vi hjälps åt att ta hand om varandra. Ta med vänner, barn eller barnbarn på en kvällspromenad och njut av julstämningen i centrum.

Det blir sång och musik, vi bjuder på glögg och pepparkakor. Kommundirektör Karolina Samuelsson invigningstalar innan julljusen tänds.

Årets nyheter

  • Tomtens hästkärra med jultomte som Blåställets dagliga verksamhet skapat
  • Julgranen, tillverkad av gymnasieelever på byggprogrammet
  • Streckgubbarna, tillverkade av gymnasieelever på industriprogrammet.
  • Ljusslingor vid infarten till Brodalen.

Samarbete

Julljuspromenaden är ett samarbete mellan Lysekils kommun, Gullmarsgymnasiets industri- och byggprogram, LysekilsBostäder och LEVA i Lysekil.

Tillsammans har vi fantastiska möjligheter att få saker att hända och med julljusen hoppas vi att vi både sprider ljus och värme och också motiverar till fler goda samarbeten framöver, säger Karolina Samuelsson kommundierektör i Lysekils kommun.

Gullmarsymnasiet

Från Gullmarsgymnasiets sida känner vi att det är självklart att samverka med andra förvaltningar när vi har möjlighet. Att våra eleverna har fått vara med och konstruera och tillverka årets juldekorationer passar perfekt med våra kursmål och att resultatet blir något som alla i kommunen får glädje av är en grym bonus, säger Martin Odell, rektor på Gullmarsgymnasiet.

LysekilsBostäder

Att tillsammans med ungdomar från Gullmarsgymnasiet bygga kreativa ljusdekorationer är både roligt och givande säger Christina Johansson VD LysekilsBostäder. Tanken med samarbetet är att skapa stolthet, sprida glädje och lysa upp vår stad i vintermörkret.

LEVA i Lysekil

Tillsammans med våra kollegor vill vi göra vår stad ljusare, tryggare och mer attraktiv för våra kommuninvånare. Ett välkommet inslag som lyser upp de mörka vintermånaderna.
Att ta en promenad när skymningen faller kan vara riktigt mysigt säger Susanne Malm, VD vid LEVA i Lysekil.

Tändningstid

Julbelysningen tänds 28 november klockan 16.00 och lyser fram till slutet av januari.

Julljuskarta

Ljuskartan är digital så du kan använda den direkt i din mobil eller alternativt ladda ner den här. Vill du hellre ha en utskriven karta går det bra att hämta den på kontaktcenter i kommunhuset.