Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Gullmarsskolans klass 8C var en av de tre bästa i regionen i tävlingen Yrkeskampen

Nu får klassen tävla i regionfinalen på Svenska mässan i Göteborg den 19 oktober.

Tävlingen är en nationell tävling i samarbete med LO, Svenskt Näringsliv och staten och syftet med tävlingen är att öka kunskapen om olika yrken och öka rekryteringen till yrkesutbildningar på gymnasienivå.

Lärarna på Gullmarsskolan 7 - 9 har i sina respektive ämnen redan från terminsstarten förberett eleverna genom att koppla sitt ämne praktiskt i undervisningen till framtida yrken där just deras ämne kommer vara viktigt. Det sjuder av en positiv anda i lärarkollegiet där man vill visa eleverna på olika sätt varför det är viktigt inför framtidens yrkesliv det vi lär ut i skolan varje dag! Och nu börjar det visa sig; kopplingen skola och arbetsliv!

Klass 8C kommer nu under knappa två veckor marineras i kunskaper kopplat till de 12 yrkesprogrammen på lektionerna för att känna sig redo inför regionsmästerskapet i Göteborg på Svenska Mässan den 19 oktober! De kommer till exempel lära sig duka en formell dukning (kopplat till Restaurang- och livsmedelsprogrammet), vad verktygen heter i slöjdsalen (kopplat till Bygg- och anläggningsprogrammet), men vi kommer också ytterligare stärka vårt samarbete med Gullmarsgymnasiet eftersom där finns mycket kompetens.

Nu håller vi tummarna för att eleverna tar sig ända till finalen som äger rum under Yrkes-SM i Växjö i maj 2022!