Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Välkommen på digital föreläsning om HBTQI under hållbarhetsveckan

Rätten att leva i enlighet med sin sexuella läggning och sin könsidentitet utan diskriminering är en grundläggande mänsklig rättighet.

Människors rätt att bestämma över sin egen kropp är en viktig del av global hållbar utveckling, och rätten att leva i enlighet med sin sexuella läggning och sin könsidentitet utan diskriminering är en grundläggande mänsklig rättighet.Under hållbarhetsveckan kan du ta del av Stina Nilss föreläsning om HBTQI. Föreläsningen är gratis.

Digital och kostnadsfri föreläsning

Under hållbarhetsveckan håller Stina Nilss, RFSL Sjuhärad, en digital föreläsning under kvällstid som du deltar på kostnadsfritt. Föreläsningen är en samverkan mellan Ung Utveckling i Lysekils kommun och ABF Fyrbodal.

När: Onsdag 29/9 kl 18.30 - 19.30, länk till föreläsningen https://youtu.be/DCh58Y8u30M Länk till annan webbplats.
Läs mer om Stina Nilss, RFSL Sjuhärad: Hem - RFSL Sjuhärad : RFSL Sjuhärad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad är HBTQI?

Hbtqi är ett samlingsbegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter och intersexpersoner. Homosexuell och bisexuell handlar om en individs sexuella läggning, alltså vem man blir kär i eller attraherad av.

En ökad kunskap om HBTQI kan ge bättre möjligheter för inkludering, sammanhang och delaktighet vilket är viktiga delar för en god hälsa hos alla människor.

God hälsa är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential och att bidra till samhällets utveckling.

Två bra fakta om de globala målen

År 2030 ska alla ha tillgång till preventivmedel. Det har världens ledare lovat i Agenda 2030.

  • Mål 3.7 Senast 2030 säkerställa att alla har tillgång till sexuell och reproduktiv hälsovård, inklusive familjeplanering (bla. preventivmedel), information och utbildning, och att reproduktiv hälsa integreras i nationella strategier och program.
  • Mål 5.6 Säkerställa allmän tillgång till sexuell och reproduktiv hälsa och reproduktiva rättigheter.

www.rfsl.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Agenda 2030 | Globalportalen Länk till annan webbplats.