Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Symboliskt spadtag

Foto på deltagare vid invigningen.

Lars Wiklund, Christina Johansson, Magnus Lundin och Jan-Olof Johansson.

Byggstarten av Lysekils nya ambulansstation är igång. Den nya stationen beräknas vara inflyttningsklar hösten 2018.

Måndagen den 4 september sattes spaden i jorden som en symbolisk handling för byggstarten av en ny modern ambulansstation i Lysekil.

NU-sjukvårdens ledning, förvaltare från Västfastigheter, ambulanspersonal, entreprenörer, LysekilsBostäders medarbetare, representanter från Lysekils kommun och politiker fanns på plats för det första spadtaget.

Känns bra att bygget tar fart

Christina Johansson, VD för LysekilsBostäder, hälsade välkommen och därefter höll Lars Wiklund, sjukhusdirektör i NU-sjukvården och Jan-Olof Johansson, kommunalråd i Lysekils kommun, var sitt tal.

- Det känns bra att bygget tar fart och att vi får en ny ambulansstation som möter Västra Götalandsregionens behov både i form av placering och funktion, sa kommunalråd Jan-Olof Johansson.

Äran att ta det symboliska första spadtaget, på Dalskogen 3, den plats där den nya ambulansstationen ska byggas, fick Lars Wiklund tillsammans med Magnus Lundin och Christina Johansson.

Färdig ambulansstation hösten 2018

På uppdrag av LysekilsBostäder kommer Totalbyggen i Väst att uppföra den nya ambulansstationen i Lysekil. Stationen kommer att stå klar hösten 2018 och blir en förbättring med mer ändamålsenliga och proportionerliga lokaler.

Ambulansstationen kommer att hyras av NU-sjukvården i Västra Götalandsregionen.

- Vi ser fram mot en ny station som tillfredsställer både våra behov av förbättrad strategisk placering och funktionalitet, säger Björn Kalin, verksamhetschef för ambulansverksamheten.

I själva byggprocessen är miljön och energieffektiviteten i fokus.

- I en värld där miljö är viktigare än någonsin väljer vi att bygga energieffektivt och att investera i solceller säger Micael Melin, förvaltare på LysekilsBostäder.

Foto på första spadtaget.

Hej och hå, Lars Wiklund, Christina Johansson och Magnus Lundin fick äran att ta det första spadtaget.

Foto på första spadtaget.