Meny

Somrig hälsning från Lysekil

Smultron på strå mot blå himmel.

Kommunalråd Jan-Olof Johansson delar med sig av sina bästa sommartips.

Midsommar är för många det riktiga startskottet för den efterlängtade sommaren. Kommunalråd Jan-Olof Johansson ger ett smakprov på vad Lysekil har erbjuda denna årstid.

Vad tycker du är typiskt för sommar i Lysekil?

- Typiskt för sommaren i Lysekil är alla vänner som dyker upp från när och fjärran för att njuta av vår miljö och allt som händer i kommunen.

Hur vill du helst spendera en solig dag i Lysekil?

- En solig dag inleds med bad och avslappning på någon av våra badplatser. Fram på eftermiddagen blir det middag hemma i trädgården eller på någon uteservering. Dagen avslutas med en båttur, gärna på någon av de skärgårdsturer man kan boka in sig på.

Om det mot förmodan skulle regna – vad har du för smultronställen då?

- En regnig dag passar ett besök på något av våra kaféer fint, eller en sväng till Havets Hus. Om man helst vill hänga hemma i TV-soffan kan jag tipsa om spionserien ”Operation Argus” som är inspelad i Lysekil, den finns på SVT:s öppet arkiv.

Vilka evenemang ser du framemot i sommar?

- Tändkulemotorns dag är ett härligt arrangemang som jag rekommenderar alla att besöka. Allsångskvällarna i parken ser jag också fram emot och även i år har man lockat bra artister till Lysekil.

Midsommardagens cruising och seglingstävlingen Lysekil Women’s Match är också två höjdpunkter. Dessutom kommer Lysekil att ha sin första Pride-festival i sommar vilket känns roligt.

Sist men inte minst – vilken sommarhälsning vill du skicka med inför midsommar?

- En alltid lika aktuell sommarhälsning är att ta det försiktigt i trafiken, både i skärgården
och på vägarna.

Foto på kommunalråd Jan-Olof Johansson.