Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

Stora regnmängder i vårt område i natt

Räddningstjänsten har fått in många larm i natt om vattenskador men inga personskador är rapporterade.

Under större delen av natten har det regnat kraftigt i vårt område. Räddningstjänsten har fått in ca 50 larm från människor som upplever problem med översvämningar och vatten som trängt in i fastigheter. Merparten av larmen kommer från Lysekils- och Orustområdet. Inget av larmen avser personskador.

Leva och Räddningstjänsterna från Lysekil och Brastad har varit ute hela natten och arbetat och på Skaftö har räddningstjänsten från Uddevalla hjälpt till.

Lägesbild

Lägesbilden som rapporterats nu på morgonen säger att det verkar vara områdena kring Brodalen, Lyse och Skal som är värst drabbade.

Länsväg 162 har översvämmats på en del ställen och vägen från Lyse mot Fjälla har drabbats av ett ras och därför tillfälligt stängts av. Trafikverket är informerade om detta då det är statligt ägda vägar.

Det kan förekomma problem med framkomlighet på en del vägar under morgonen men Räddningstjänsten bedömer att vattnet kommer att sjunka undan då vädret ser ut att stabilisera sig. Det ser ut att bli uppehåll under större delen av dagen.

Kontakt

Vid akuta problem med översvämningar av vatten i din fastighet kontakta Räddningstjänsten via 112.

För att få hjälp med skador som uppstått till följd av översvämningar kontaktar du ditt försäkringsbolag.

Trafikverkets information

På Trafikverket kan du se trafikläge, vägarbeten, olyckor, rastplatser, väder, vägfärjor och mycket mer. Ta en titt innan du ger dig ut på vägarna!