Meny

Feriearbetare på Ängens förskola utvecklar lärmiljöer

Alfabetsorm, tankstation och bollplank är några av nyheterna på förskolan.

Under de tre första veckorna på sommarlovet har Ellen Aronsson Ellen Jonasson och Amy Karlsson haft feriearbete på Ängens förskola. Deras arbetsuppgifter har varit att tillsammans med pedagogerna utveckla lärmiljöerna på förskolan.

En alfabetsorm målades på gården, en tankstation för bilar och cyklar och ett bollplank var några av sakerna som skapades av feriearbetarna.

Roligt att ta emot dessa feriearbetare några veckor på sommaren, dels att de får arbete och dels att de får se förskolans verksamhet. Pedagogerna har fått hjälp med lärmiljöerna och det blev ju jätte fint. Tack för dessa tre veckor tjejer! hälsar Theresa Claesson Andreasson, rektor på Stångenäs förskolor.

Feriepraktik sommaren 2021

Feriepraktik är ett bra sätt att prova på hur det är att arbeta inom Lysekils kommun. Att få arbetslivserfarenhet och en möjlighet att knyta kontakter på arbetsmarknaden. Lysekils kommun erbjuder feriepraktik för elever i årskurs 9 och första året på gymnasiet. Arbetet pågår i tre veckor med en sammanlagd arbetstid på 120 timmar. I år erbjuds arbetsmöjligheter inom bibliotek, fastighetsskötsel, förskola och lokalvård.