Meny

Möt sommaren i Engelska parken

Ta en promenad i Lysekils framtida "japanska dalgång"

Inspirationen till planteringarna kommer från den japanska dalen i Göteborgs botaniska trädgård. Och just nu blommar våra rhododendron och azaleor. En fantastisk färgprakt! Växterna fortfarande små men man kan ana hur det kan bli när de vuxit till sig.

På gräsmattan längst ner i parken står en katsura. Katsuran har sitt ursprung i Kina och Japan. Den får mycket vackra höstfärger och kan avge en liten godis-aktig doft ibland på hösten.

Parken kallas även Kärleksparken och visst är den ganska romantisk. Den bildar ett fint promenadstråk upp mot Lysekils kyrka.

Upprustningen av parken

En omfattande upprustning av Engelska parken har pågått under en längre tid. Nu börjar vi alla kunna se resultatet av arbetet.

Den vackra granittrappan upp mot kyrkan har lagats och har fått sällskap av ett nytt handsmitt räcke som följer trappan hela vägen upp. Granitväggen som håller upp vägen ovanför har fått sig ett ansiktslyft.

Vi kommer kunna njuta av den Engelska parken även under de mörkare månaderna då ny belysning installerats och även vintergröna växter.