Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Sommarlovsaktiviteter för barn i kommunen

Socialstyrelsen delar ut bidrag till kommuner för att stötta avgiftsfria och smittsäkra aktiviteter under sommaren

För att främja alla barns rätt till ett meningsfullt sommarlov delar Socialstyrelsen i år igen ut bidrag till kommuner för att stötta avgiftsfria och smittsäkra aktiviteter under sommaren. Föreningsliv och studieförbund kan ansöka om en del del av dessa medel.

Vad är syftet med stödet?

Socialstyrelsens stöd syftar till att:

  • stödja kommunerna, och i nästa led även ideella aktörer, att genomföra smittsäkra aktiviteter som ger stimulans och personlig utveckling under lovtillfällen,
  • stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration, motverka segregation och skapa nya kontaktytor mellan barn och unga med olika social bakgrund

Vad innebär det?

Det innebär att föreningar och studieförbund, i år liksom förra året, kan ansöka om en del av dessa medel. Medels som ska användas för att skapa meningsfulla kultur- och fritidsaktiviteter som både är tillgängliga och ger möjligheter för kommunens barn och unga att aktivera sig och prova på nya saker.

Vem kan ansöka?

Föreningar, som uppfyller de allmänna villkoren för att söka föreningsbidrag i Lysekils kommun, samt studieförbund kan ansöka om bidraget.

Bidraget kan sökas för verksamhet som ska genomföras på sommarlovet 2021 och målgruppen är barn 6 - 15 år.

Hur ansöker man?

För ansökningsblankett kontakta jonas.ingevaldsson@lysekil.se. Information om ansökningsmöjligheten har även gått ut via e-post till föreningarna.

När är sista datum för ansökan?

För att vi ska kunna nå ut till så många som möjligt så ser vi gärna att ansökan är inne senast den 2 juni 2021.