Meny

Vad vill unga göra på sin fritid?

Rorkulten utvecklas till en plats för unga med intresse för kultur och mer kreativa aktiviteter.

Resultatet av LUPP-enkäten som genomfördes i Lysekil under hösten 2020 visar att många ungdomar i kommunen är missnöjda med utbudet av fritidsaktiviteter. I samtal med unga om deras fritid, säger flera att de saknar kreativa fritidsaktiviteter så som dans, musik, måleri och teater.

Kommunen tillsammans med ABF vill nu utveckla mötesplatsen Rorkulten till en plats för unga med intresse för kultur och mer kreativa aktiviteter.

Rorkulten är en kulturmötesplats som drivs av Lysekils kommun ihop med studieförbundet ABF via en samarbetsform som heter IOP. På Rorkulten finns tre replokaler, en studio och flera mötesrum som kan man anpassa efter behov.

Nästa vecka den 25/5 klockan 17-18 bjuder processtödjare för barnkonventionen och ansvarig för mötesplats Rorkulten in ungdomar på gymnasiet till ett möte. Syftet med mötet är att ungdomarna ska få berätta vilka kreativa aktiviteter de skulle vilja ha på Rorkulten. Är det dans, måleri eller kanske musikproduktion? Eller något helt annat?

Mötet sker digitalt via TEAMS. De som är intresserade kan höra av sig till louise.wicksell@lysekil.se, så skickas en länk till mötet.