Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Det är just nu många som vill bygga om och bygga nytt

Just nu är det mycket högt tryck på handläggning av bygglovs-, anmälnings och förhandsbesked.

Sedan ett år tillbaka har vi haft en rejäl ökning av antalet inkommande ärenden. Vi arbetar hårt för att bibehålla lika hög och god servicegrad som tidigare och ber om förståelse om det skulle ta lite längre tid än tidigare, vi gör vårt bästa för att ni som kunder ska få den bästa servicen.

Tack vare allt positivt som sker i kommunen har antalet bygglov ökat i både antal och komplexitet. Det är spännande att se det ökande bygg- och utvecklingsintresset inte bara hos oss här i Lysekil utan i hela landet. Ni som kunder är viktiga för oss och samtidigt hoppas vi på förståelse och tålamod utifrån läget, säger Anna Wigell avdelningschef för plan och byggavdelningen.

Din ansökan

Har du lämnat in en ansökan eller anmälan kommer vi att behandla den så fort vi kan. Trots eventuellt dröjsmål så kan du lita på att vi hör av oss till dig när ditt ärende blir aktuellt för handläggning.

Nu kan du söka bygglov via kommunens nya e-tjänst

Du som har byggplaner som innefattar bygglov kan nu använda kommunens nya e-tjänst för bygg-, mark- och rivningslov.

Bygglovsguide

Använd gärna vår bygglovsguide på hemsidan för att få svar på dina frågor. Är du osäker på vad du behöver skicka in för underlag till din ansökan eller anmälan fråga gärna Kontaktcenter. Vi har även exempelritningar på vår hemsida för att underlätta för dig kring din ansökan.

Den som söker bygglov har rätt att få sitt beslut inom tio veckor från det att en komplett ansökan lämnats in. Vi kommer att göra vårt allra bästa för att hålla denna tid.

Vid frågor

Kontaktcenter finns alltid tillgängliga för att ta emot ditt samtal, vägleda och svara på frågor. Telefon 0523-61 30 00
E-post kontaktcenter@lysekil.se

Har du specifika frågor kring ett ärende och kontaktar oss via e-post ber vi dig ange ditt namn, telefonnummer och mejl, ditt ärendenummer och din fråga så återkommer vi till dig.